Alig kapott engedélyt, máris bezárattak egy nagy húsüzemet (videó)

agrarszektor.hu
Azonnal bezáratott Kaposváron egy húsüzemet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) annak higiéniai állapota miatt. A hatóság 28 féle, csaknem 4 tonna húsipari termék ártalmatlanítását rendelte el.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az eljárás folyamatban van, az ügyben több százezer forintos bírság várható, az üzem csak az ismételt helyszíni ellenőrzést követően folytathatja a tevékenységét - szögezte le közleményében a Nébih. A hústermékek eredetének és biztonságos feldolgozásának vizsgálatakor a nyomon követés hiányosságai miatt még 3 tételt vontak ki a forgalomból.

Mi a sikeres agrár-vállaltvezetők titka? Mi vár a magyar mezőgazdaságra 2020 után? Mikor várhatóak a támogatási döntések? Mit hoz az aratás 2017-ben? Merre tart a Közös Agrárpolitika? Kiváló kapcsolatépítési lehetőségekre és elsőrangú szakmai programra számíthat idén is Kelet-Magyarország legnagyobb agrárfórumán. Ha választ akar kapni a hazai agrárium legfontosabb és legaktuálisabb kérdéseire, regisztráljon még ma!

Az elmúlt hetekben ellenőrzött üzem alig 2 hónapja kapott engedélyt a marha- és sertéshús darabolására, valamint a húskészítmény- és előkészített hús előállítására. A helyszínre érkező szakembereket elhanyagolt, tisztítatlan körülmények fogadták. A csempe szennyezett, repedezett volt, a penésszel, zsírfoltokkal és pókhálóval borított falról több helyen pergett a festék.

A piszkos és dohos szagú hűtőtérben a padozat erősen szennyezett volt. Az üzem egyes helyiségeiből és berendezéseiből hiányoztak a cél szerinti használatuknak megfelelő eszközök, viszont számos oda nem illő dolgot tároltak bennük, az árufogadó térben sörös üvegeket, a csontozó helyiségben kupacba dobált takarítóeszközöket, a magas pályára függesztve műbelet találtak az ellenőrök.

Az ellenőrzésről ez a videó készült:

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?