A Tokaji viszi a prímet - Ezeket a magyar borokat isszák a diplomaták

agrarszektor.hu
A Tokaji borvidék viszi a prímet a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) 2018-as borválogatásában, amely a külképviseletek és a diplomáciai rendezvények számára készült. Számos neves magyar borvidék nem szerepel a listán, helyet kapott viszont egy olyan erdélyi bor, amely egy Aradhoz közeli borvidéken készült.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Tizennégy tokaji pincészet bora, illetve pezsgője került be a KKM idei borválogatásába, amely összesen harminc terméket tartalmaz. Így a Tokaji borvidék a meghatározó a listán, amely a magyar borkultúrát reprezentálhatja a külképviseleteken és a KKM diplomáciai rendezvényein. A harmincas borösszeállítást az alábbi táblázat tartalmazza.

A listán található tokaji borok és pezsgők között számos neves pincészet - így például a Sauska, a Hétszőlő, a Royal vagy a Tokaj Nobilis - termékei szerepelnek, és egy borral képviselteti magát az állami tulajdonú Grand Tokaj is. A harmincas válogatás egyébként összesen tizenegy borvidékről származik, amelyek közül tíz található Magyarországon. A "kakukktojást" az erdélyi Balla Géza kékfrankosa jelenti, amely az Arad melletti, Ménesi elnevezésű borvidékről származik.

Ha felkészülten akar nekivágni a 2018-as agrárévnek, ha első kézből, a hazai agrárszektor meghatározó szakembereitől, véleményformálóitól, vállalatvezetőitől és döntéshozóitól szeretne választ kapni a hazai mezőgazdaságot érintő legfontosabb és legaktuálisabb kérdésekre, jöjjön el az Agrárium 2018 Konferenciára, ahol az elsőrangú szakmai program mellett a kiváló kapcsolatépítési lehetőségeké a főszerep.


A válogatásban szereplő hazai borvidékek között a Tokaji mellett megtalálható a Badacsonyi, a Balatonboglári, a Balatonfüred-csopaki, az Egri, a Szekszárdi, a Villányi, a Kunsági, a Mátrai és a Zalai.

Nem kerültek be ugyanakkor borok például a Soproni, a Neszmélyi, a Nagy Somlói vagy a Balaton-felvidéki borvidékről.

2017 a furmint éve volt, ezért e szőlőfajta a mostani borválogatásnak is hangsúlyos eleme - közölte korábban a KKM. Kizárólag magyar szőlő- és borfajták kerültek a válogatásba. A furmint mellett ilyen például a kadarka, a kéknyelű és az Irsai Olivér is.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 17. 12:14