Már magyar gin és rum is készül a Velencei-tó partján

agrarszektor.hu
Három éve díjnyertes whiskyvel állt elő az Agárdi Pálinkafőzde, most két új párlattal bővült a szortiment, miközben továbbra is a pálinka marad a termékportfolió gerince. Az új italokat a főzde múlt heti születésnapi rendezvényén mutatták be, ahol a két új párlat mellett, a legfrissebb whisky is debütált.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

"Nagyon sokat járok külföldi szakmai rendezvényekre, ahol lehetőségem van a legjobbaktól tájékozódni a párlat-trendekről. Így alakult, érlelődött az ötlet, hogy a portfóliónkat egy átgondolt stratégiára építve, milyen irányba kellene bővítenünk. Mindig szeretünk újat alkotni, a piaci kihívásoknak és a fogyasztói igényeknek megfelelni, ezért már a kezdetek óta készítünk különböző hordókban érlelt pálinkákat, párlatokat.

Jön az év egyik legnagyobb agráreseménye! Agrárszektor Konferencia november 28-29-én. Az agrárium legforróbb témái két napban. Gazdák, agrár- és élelmiszeripari vállalkozók, döntéshozók, szakpolitikusok egy helyen és időben, csak a siófoki Agrárszektor Konferencián!

Ennek egyik példája volt

a 2015 -ben bemutatott, 12 éves limitált kiadású single malt whiskynk, amely a nemzetközi Destillata versenyen ital kategóriában elnyerte az "Év párlata" díjat,

majd a hazai fogyasztók körében is hatalmas sikert aratott. Éreztük, hogy ez számunkra sikeres irány lehet, ezért összeállítottunk egy egyedi maláta kompozíciót, különböző hordókat szereztünk be és még 2015-ben el is kezdtük érlelni az újabb whiskyt" - mondta Vértes Tibor, az Agárdi Pálinkafőzde tulajdonosa a budapesti Hold utcai piacon megtartott eseményen.

Vértes szerint a párlatok elkészítésénél a legnagyobb kihívást a minőségi alapanyagok felkutatása és a megfelelő technológia kidolgozása jelentette. A rum alapanyaga - a melasz - Dél-Amerikából érkezett, a whisky markáns, határozott, enyhén édeskés kompozíciója a gondosan összeválogatott füstölt és sima malátából állt össze, az ital zamatát a tokaji hordóban való érlelés adja. A gin 17 fajta gyógynövényt tartalmaz. Jellegzetes boróka és levendulavirág illata mellett a citrusos aromát a hazai kamilla egészíti ki.

Az új italok előállításával a főzde célja az italkultúra fejlesztése, de emellett a pálinkákról sem feledkezik meg, ezen a területen is várhatók újdonságok, új ízek. Kérdésünket, hogy lesz-e új párlat, kísérleteznek-e valami újdonsággal a főzdetulajdonos azzal hárította el, hogy ha lenne sem mondhatná még el. A jelenlegi párlatok pedig már elérhetőek az italnagykereskedésekben, éttermek kínálatában, de magánszemélyként is van lehetőség vásárlásra a főzde saját webshopjában.

Egy korábbi interjúnkban Vértes azt is elárulta, hogy nem lenne rossz, ha a pálinka mellett be tudnának rendezkedni a whisky állandó készítésére is, mert a pálinkafőzés szezonális.

Most még főzzük a birset, aztán decemberben lehúzzuk a redőnyt, és várjuk a következő gyümölcsöt. Gazdaságossági szempontból jó lenne, ha a főzde egy kicsit jobban ki lenne használva. A whisky nem lenne rossz, mert gabonát, malátát az év bármely szakában tudunk vásárolni, és fel tudjuk dolgozni

- mondta a tulajdonos.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?