JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!
Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!
Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!
Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
2015-ben összesen 53 millió tonna burgonyát takarítottak be az Európai Unióban, ami a 2000-es adatokhoz képest 36 százalékos csökkenést jelent - derül ki az Eurostat adataiból. A legtöbb krumplit Németországban termelték, a teljes mennyiség 19,5 százalékát, 10,37 millió tonnát. Őket követte Franciaország 13,4 százalékos részesedéssel, Hollandia 12,5 százalékkal, és Lengyelország 11,6 százalékkal.
Az Európai Unióban összesen 1,6 millió hektáron termesztettek burgonyát 2015-ben, a teljes terület 50 százaléka pedig Lengyelországban, Németországban és Franciaországban volt. 1,9, millió gazdaság termelt kukoricát négy évvel ezelőtt, az átlagos burgonyatermő terület pedig gazdaságonként 0,8 hektár volt.
A 28 országot tartalmazó listán Magyarország csak a 17. helyen áll Portugália után, és Litvánia előtt. 2015-ben Magyarországon mindössze 452 ezer tonna burgonyát takarítottak be, ami az unió teljes mennyiségének 0,9 százalékának felelt meg. Ez azt jelenti, hogy épphogy az átlag felett volt az ország krumplitermelése akkoriban.