Új védjegy készül a biztonságos, minőségi élelmiszerekre

agrarszektor.hu
Új, állami védjegyet vezetne be a kormány a hazai és minőségi élelmiszerek védelme érdekében, de más élelmiszer-biztonsági intézkedéseket is tettek. Június 7-én van az Élelmiszer-biztonság Világnapja. Ez alkalomból Zsigó Róbert, az Agrárminisztérium (AM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára ismertette, milyen lépéseket tervez a kormány.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az egyik ilyen intézkedés egy hatóság által garantált állami védjegy létrehozása, amelyet a hazai piac védelme, illetve a minőségi élelmiszerek kivitelének növelése érdekében hoznának létre. Ez az új védjegy egy olyan hazai, biztonságos, jó minőségű termékeket jelölő szimbólum lenne, amely a vásárlók felé is hiteles és valódi garanciát biztosít. Az államtitkár elmondta, hogy tavaly a Nébih weboldalán elérhetővé vált egy védjegy-tudástár, ahol minden bejegyzett védjegy egy helyen megtalálható, ellenőrizhető - írta a Magyar mezőgazdaság.hu.


A másik intézkedés a fogyasztók oldaláról közelíti meg a kérdést: a Nébih tájékoztató kampányairól beszélt az államtitkár. A hivatal többek között videókat készített az élelmiszerek megfelelő előkészítéséréől, vagy a kézmosásról. Kiadtak egy "Vásárolj okosan!" című kiadványt is a témában. A közétkeztetés helyzetének javítása érdekében a Nébih 2015-ben indította el a Minőségvezérelt Közétkeztetés Programot.

A vásárlói tudatosság és az élelmiszerminőség növelése érdekében tavaly az élelmiszerláncban rejlő legfontosabb veszélyekről online adatbázis indult. A "Veszélyzóna" nevű, elektronikus formában elérhető adatbázis (portal.nebih.gov.hu/veszelyzona) rövid, közérthető formában tartalmazza az egyes veszélyek leírását.

Az államtitkár felhívta a figyelmet a Nébih zöld számára is, amelyen az állampolgárok gyorsan és ingyenesen jelezhetik, ha valamilyen élelmiszerlánc-biztonsági problémát tapasztalnak.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?