Nem szereti a halat? Így rákaphat az ízére

agrarszektor.hu
Látványkonyhával és önálló standdal jelenik meg a debreceni Farmer Expón a "Kapj rá!" halfogyasztást ösztönző kampány 2019. augusztus 15-18. között. A Farmer Expo Magyarország egyik nemzetközi mezőgazdasági és élelmiszeripari szakkiállítása, amelyet idén már 28. alkalommal rendeznek meg.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A "Kapj rá!" halfogyasztást ösztönző kampány többek között látványkonyhával, gyermekfoglalkoztatóval, figyelemfelkeltő játékkal és tematikus halnapokkal hívja fel a figyelmet az édesvízi halfogyasztás fontosságára a debreceni Farmer Expón - írja közleményében az Agrármarketing Centrum (AMC). A kampány legfőbb üzenete, hogy a hal egészséges, változatosan elkészíthető alapanyag, a kiegyensúlyozott táplálkozás része.

A "Kapj rá!" kampányról:
Az Európai Tengerügyi és Halászati Alap (ETHA) és Magyarország társfinanszírozásával megvalósuló "Kapj rá!" kampánynak a hazai halfogyasztás növelése az elsődleges célja. A kampány weboldalán, a www.kapjra.hu oldalon a látogatók információs anyagokat, receptgyűjteményeket és konyhatechnológiai írásokat találnak, amelyek segíthetik eligazodásukat a halgasztronómia világában. A kampány egyszerre igyekszik felhívni a figyelmet az egészséges életmód és a tudatos táplálkozás fontosságára, valamint a fogyasztók számára is megmutatni a halételek sokféleségét és változatos ízvilágát.

Az Európai Unió 2006-ban döntött úgy, hogy a halászati támogatásokat leválasztja az agrártámogatási rendszerről, és így hívta életre a 2007-2013-as programozási időszakra az Európai Halászati Alapot. A 2014-2020-as pénzügyi időszakban Magyarország számára a Magyar Halgazdálkodási Operatív Program (MAHOP 2014-2020) keretében az előző időszakhoz képest 12%-kal több forrás - a hazai társfinanszírozással együtt valamivel több, mint 16,2 milliárd forint - áll rendelkezésre a haltermeléshez, a halfeldolgozáshoz és a halastavak természeti értékeinek megőrzéséhez kapcsolódó intézkedésekre, illetve a halételek fogyasztásának népszerűsítésére.

A Farmer Expón a "Kapj rá!" stand látványkonyhájában naponta kétszer készülnek majd a finom halételek, ahol a gasztronómiában jártas séfek mutatják be, hogyan lehet egyszerűen, szálkamentesen elkészíteni a különféle halakat. Augusztus 15-én a busa és a harcsa, augusztus 16-án az amur és a pisztráng, augusztus 17-én az afrikai harcsa és a süllő, augusztus 18-án pedig a ponty és a busa kerül reflektorfénybe. A látogatók olyan finomságokat kóstolhatnak majd, mint a busavagdalt, a harcsapaprikás, a korhelyhalászlé, a bajor káposztával töltött pisztráng, vagy a thai kókusztejes süllőleves.

A "Kapj rá!" standon gyermeksarokkal és animátorral várják a 3-12 év közötti gyermekeket, akik a helyszínen többek között gyermekfilmeket nézhetnek, kézműves foglalkozásokon, a nagyobbak pedig kerék pörgetős kvízjátékban vehetnek részt. A legügyesebbek "Kapj rá!" ajándékokat és reklámtárgyakat nyerhetnek. A finomságok mellett ismeretterjesztő kiadványokkal és receptfüzetekkel is gazdagodhatnak a látogatók, amelyekből többek között a halételek feldolgozását, elkészítési módozatait tanulhatják meg.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?