Koronavírus: nem hiszik az ír kocsmárosok, hogy karácsony előtt ismét kinyithatnak

Koronavírus: nem hiszik az ír kocsmárosok, hogy karácsony előtt ismét kinyithatnak

agrarszektor.hu
A 2020-as koronavírus-járvány előtt utoljára 1798-ban történtek olyan dolgok Írországban, ami miatt tömegesen kellett bezárni a vidéki kocsmákat. Abban az évben ugyanis az írek - amerikai és francia segítséggel - fellázadtak az angolok ellen. A mostani helyzet nem ilyen tragikus, azaz, jobban mondva az, de máshogy.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az 1798-as ír felkelés óta nem volt rá példa, hogy az írországi Kildare megyében a vidéki kocsmáknak be kelljen zárniuk. A mostani koronavírus-járvány miatt azonban épp erre a lépésre kényszerültek a vendéglátóhelyek tulajdonosai, írta meg a Kildare Nationalist. A lap értesülései szerint a helyi vendéglátósok aggódnak és feszültek a bizonytalan jövő miatt, és nem nagyon számítanak arra, hogy karácsony előtt újra kinyithatják a kocsmáikat.

A lap által megkérdezett vidéki ír kocsmárosok úgy érzik, hogy jó, ha karácsonykor kinyithatják majd a létesítményeiket, de sokan már nem számolnak azzal, hogy ebben a naptári évben még újra vendégeket fogadhatnak. Ezek az emberek kifejezetten dühösek a hatóságokra, amelyek nem engedik, hogy a közösségi távolságtartás előírásait betartva a pubok belső tereit is megnyissák a vendégeik számára. Nem enyhíti a feszültségüket az sem, hogy úgy érzik, a hatóságok másodrendű állampolgárokként kezelik őket, de nem tehetnek mást, bíznak benne, hogy hamarosan elkészül egy működő vakcina a világjárvány ellen, és az élet (lassan) ismét visszazökken a normális kerékvágásba.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06