Aggasztó hír érkezett: fagyasztott hús okozhatott koronavírus-fertőzést Kínában

Aggasztó hír érkezett: fagyasztott hús okozhatott koronavírus-fertőzést Kínában

agrarszektor.hu
Fagyasztott importcikk okozhatott koronavírus-fertőződést az észak-kínai Tiencsinben, ahol vasárnap, hónapok óta először belföldi fertőzésből eredő esetet azonosítottak.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A fertőzött egy kikötői rakodómunkás, aki Németországból származó, fagyasztott sertéshústermék kirakodásában vett részt, írta meg a 24.hu a China Daily című kínai lap hétfői értesülései alapján. A munkás fertőzöttségét azt követően szűrték ki, hogy az áru csomagolásán kimutatták a SARS-CoV-2 koronavírus jelenlétét, ezért mindenkin elvégezték a vírustesztet, aki kapcsolatba került az áruval. A munkással érintkező embereket orvosi megfigyelés alatt tartják, az áru tárolására használt hűtőraktárat pedig a fertőtlenítés idejére lezárták. Az esettel kapcsolatban eddig 156 további embert teszteltek, minden vírusteszt negatív eredményt hozott. Szombaton a tiencsini hatóságok Indiából származó, fagyasztott haltermék csomagolásán is kimutatták a koronavírus jelenlétét, ám az áruval kapcsolatba került emberek vírustesztje mind negatív lett.

Kínában a járványt javarészt sikeresen megfékezték, ám időről időre előfordulnak újabb járványgócok az ország különböző pontjain. A külföldről származó fagyasztott élelmiszercikkek pedig már korábbi esetekben is a SARS-CoV-2 koronavírus újabb megjelenésének feltételezett forrásai voltak. Októberben a kelet-kínai Csingtaóban felbukkant eseteket is importált mélyhűtött élelmiszerekkel hozták összefüggésbe. A Pekingben júniusban zajló második járványhullám valószínűsíthetően szintén ilyen árucikkek felszínén megtapadt vírus okozta fertőzésekből alakult ki. Az esetek miatt az utóbbi időben a fagyasztott importcikkeket szigorú vizsgálatoknak vetik alá a beérkezésüket követően.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?