Szintet lépett a Tojásszövetség: új platformon népszerűsítik a tojásfogyasztást

Szintet lépett a Tojásszövetség: új platformon népszerűsítik a tojásfogyasztást

agrarszektor.hu
Több mint 700 ezer iskoláshoz jutottak el a legnépszerűbb magyar TikTokerek "rántottás" videói. Van olyan tojásos TikTok poszt, amit többen láttak mint az X-Faktor egy-egy adását. A Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetségének (Tojásszövetség) reggelizést és tojásfogyasztást népszerűsítő két éves iskolai programja, a rEGGelem a koronahelyzet miatt az iskolapadokból az internetre, pontosabban a TikTokra költözött.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Tojásszövetség 2019 tavaszán indította el a "rEGGelem" nevű országos, ismeretterjesztő programját, amely az egészséges reggelizés és a teljes értékű tojásos reggeli hasznosságára hívja fel a figyelmet. 2019-ben 15 iskolába és majdnem 4 ezer felsős diákhoz jutott el a program, most 2020 decemberében és 2021 januárjában a világhelyzethez igazodva új platformra, a TikTokra költözött a "rEGGelem", tudhattuk meg a szövetség közleményéből.

Számunkra ez egy teljesen új terep, de mivel a Tojásszövetség küldetésének érzi az edukációt, a fiatalok megszólítását, a "rEGGelem" programmal az otthon tanuló diákokoknak is szerettük volna megmutatni, hogy a reggelizés nagyon fontos

- mondta Szép Imre, a Tojásszövetség elnöke.

Az egyik legnépszerűbb magyar TikToker, Togyela Dominik elmondta, hogy nagyon örült a felkérésnek, mert az edzések miatt egyébként is sok tojást eszik, ez az egyik legfontosabb fehérjeforrása. Így teljesen testhezállónak érezte, hogy a tojásfogyasztást népszerűsítse a TikTokon. A kockás has egyik nélkülözhetetlen építőköve a tojás, ezért Togyela Dominik az egyik videóban a szokásos reggeli turmixát mutatta meg, aminek szintén kihagyhatatlan eleme. Togyela Dominik mellett Győrfi Dani és Czura Karina is részt vesznek a kampányban.

Togyela Dominik mellett Győrfi Dani és Czura Karina is részt vesznek a kampányban. A TikTokos videók ezen a linken tekinthetőek meg.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?