Végleg búcsúzhatunk ettől a magyar bortól? Eltűnhet a boltokból sokak kedvence

Végleg búcsúzhatunk ettől a magyar bortól? Eltűnhet a boltokból sokak kedvence

agrarszektor.hu
Felszámolás alá került a napokban a Lovassy Bor és a Bognár Pincészet borait gyártó Bognár-Vin Kft. A hír nem mindenkinek meglepő, boros körökben ugyanis már lehetett hallani la cég problémáiról, és fizetési gondokra utalt az is, hogy a Bognár-Vin Kft.-re az Opten cégadatai szerint az idén már ötször rendeltek el végrehajtást, igaz, eddig mindannyiszor törölték azt. 

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az Ital Magyarország Kft. (IMO) csődje után a napokban felszámolás alá került a Bognár-Vin Kft. - írja a 24.hu. Boros körökben már lehetett hallani a cég gondjairól, emellett az Opten szerint is fizetési problémák lehettek, hiszen a cégadatok szerint idén már ötször rendeltek el végrehajtást, habár eddig mindannyiszor törölték azt. A mérlegbeszámoló alapján viszont tavaly pozitív mérleggel zárta 2021-et a cég, bő 1,7 milliárd forint árbevételt és 22 millió forint adózott nyereséget mutattak ki.

EZ IS ÉRDEKELHET

A Lovassy Bornak az alsó kategóriás borok között nagyon népszerűek a termékei, egyes források szerint a covid alatt fajtánként heti sokezer palackot szállítottak belőlük a szupermarketekbe. A Bognár Pincészetről annyit lehet tudni, hogy mindössze három éve adták át a pincészet villányi borászatát, a Villányi Borok Házát, ami a Bognár-borászat központja, itt történik a leszüretelt szőlő fogadása, préselése, szűrése, tárolása, feldolgozása, majd elszállítása. A beruházás teljes összege 405 millió forint volt, ebből a Villányi Borok Háza számára 195 millió forint támogatást nyújtott a kormány, de uniós pénz is ment a felújításra.

A Bognár-Vin Kft.-ben a legnagyobb üzletrésze Bognár Gábornak van, a fiai, Attila és Csaba egyaránt 25,7 százalékos tulajdonosok a cégben. Bognár Gábornak van még egy fia, Bognár Gábor Andor, az ő vezetésével dőlt be nemrég az Ital Magyarország Kft. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mi lesz a Lovassy borokkal, eltűnnek-e a termékek a nagy élelmiszerláncok polcairól, és persze az is nagy kérdés, hogy mi lesz a cég több tucat dolgozójával.

Címlapkép forrása: MTI/Vasvári Tamás

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?