Vigyázat! A Nébih nevében árulnak forgalomból kivont élelmiszereket a csalók

Vigyázat! A Nébih nevében árulnak forgalomból kivont élelmiszereket a csalók

agrarszektor.hu
Az elmúlt napokban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) nevével és adataival visszaélő csalók emailben léptek kapcsolatba gyanútlan ügyfelekkel: lefoglalt élelmiszereket kínáltak eladásra, melyekről díjbekérőt is kiállítottak. A hivatal felhívja a lakosság és a vállalkozások, egyéb szervezetek figyelmét, hogy a Nébih nem végez értékesítési tevékenységet és nem kereskedik a forgalomból kivont termékekkel, így díjbekérő számlákat sem állított ki erről! Amennyiben csalásra gyanakodnak, jelezzék a Nébih ügyfélszolgálatán vagy tegyenek feljelentést a rendőrségen.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Nébih az ügyfélszolgálatára érkezett megkeresések alapján értesült arról, hogy ismeretlen személy, magát a Nébih munkatársának kiadva, a hivatal által lefoglalt élelmiszereket kínált emailben eladásra. A hatóság nevével visszaélő csaló díjbekérő alapján átutalásos fizetési lehetőséget ajánlott a vevőknek, akik válaszüzenetben adhatták le megrendelésüket. Az ajánlattal kapcsolatban továbbá azt írta, az csak rövid ideig érvényes, ezt követően pedig megsemmisítik a termékeket - írja a Nébih.

A hivatal megtette a szükséges intézkedéseket. Egyúttal ezúton figyelmezteti a lakosságot és a vállalkozásokat, egyéb szervezeteket, hogy a Nébih mint hatóság nem foglalkozik kereskedelmi tevékenységgel. A hivatal főbb adatai, így bankszámlaszámai is elérhetőek a hatóság weboldalán, gyanú esetén mindenképp még az esetleges utalás előtt ellenőrizzék azokat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 16. 06:02