JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!
Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!
Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!
Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
A Magyar Pékszövetség elnöke szerint a magyarországi albán pékségek nem azonos mértékű működést produkálnak, mint a magyar pékségek - írja a Sokszínű Vidék a műsor szemlézésében. Septe Józseg hangsúlyozta, ezek a vállalkozások minimális tőkebefektetéssel, bérelt helyiségekben, bérelt eszközöket alkalmaznak, bérelt berendezéssel. A munkaügyi szabályok megkerülése, járulékfizetés kikerülése némely esetben jellemző ezekre a cégekre - tette hozzá.
Az albán pékségek a higiéniai, élelmiszeripari szabályokat teljesen lazán kezelik, a technológiai optimalizálás fele dolgoznak, vagyis kevés féle tésztából sokféle terméket készítenek, amely tészták a Magyar Élelmiszerkönyv szabályainak abszolút nem felelnek meg. Gyakorlatilag ezeknek a termékeknek a gyártását nem lenne szabad végezniük ezeknek a cégeknek
- közölte. Elmondta azt is, hogy az albán pékségeknek rendkívül hosszú a nyitvatartási idejük, és folyamatos meleg termékeket árusítanak, ami vonzza a magyar vásárlókat. A szakember tudomása szerint a Magyarországon működő 400-500 albán pékségnek 15-20 körüli “igazi” tulajdonosuk van, akik működtetik az egész hálózatot. Az ilyen pékségek egy része összehalmoz egy csomó adósságot, majd otthagyják a céget, és egy fantomcég azonnal indul ugyanabban az épületben, de sem energiaszámlákat, sem a járulékfizetést nem intézik el.
Azt látjuk, hogy ezzel a magyar sütőipari vállalkozásoknak nagyon nagy kárt okoznak.