Öt kiadvány, amit érdemes elolvasni 2020-ban: mutatjuk, melyek ezek

Öt kiadvány, amit érdemes elolvasni 2020-ban: mutatjuk, melyek ezek

agrarszektor.hu
Egy új év kezdete jó lehetőség új célok és tervek kitűzésére. Miért ne kerülhetne be a 2020-as fogadalmak közé az olvasás? Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) az alábbi öt aktuális témájú kiadványt javasolja az olvasólistákra.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A FAO közleményében azokat szólította meg, akik szeretnének tenni a Föld fennmaradásáért, élhetőbbé tételéért, de nem tudják, hogy fogjanak hozzá. Az alábbi öt témában ajánlott kiadványok ebben segíthetnek az érdeklődőknek. A kiadványok kizárólag angol nyelven érhetőek el.

1. Biológiai sokféleség

Ebben a témakörben a FAO egyik legjelentősebb kiadványa a "Jelentés az táplálkozási és mezőgazdasági biodiverzitásról" címet viseli. A teljes kiadványnak létezik egy rövidített változata is, amely, mintegy összefoglaló jelleggel, ad átfogó képet ad egy kiemelkedően fontos területről: a biológiai sokféleségről. A növényeknek és állatoknak, melyek táplálékot, takarmányt, üzemanyagot és rostot biztosítanak, továbbá az élelmiszertermelést segítő organizmusoknak, kulcsszerepük van a világ élelmiszerellátásában, az egészséges és tápláló étrendben, a vidéki térségek megélhetésének biztosításában és az emberek és közösségek jobb ellenállóképességében. A jelentés a biológiai sokféleség jelenlegi állapotát veszi górcső alá, ezért érdemes lehet átolvasni a téma jobb megismeréséért. A kiadvány a fentiek mellett digitális formában is elérhető!

2. Klímaváltozás

A fiatalok egyre hangosabban hallatják hangukat, ha az éghajlatváltozásról van szó. A "Mozgásban az ifjúság a klímaváltozás ellen!" címet viselő kiadvány olyan globális kezdeményezéseket mutat be, melyekben a fiatalok kulcsszerepet játszottak.

Kép forrása: Getty Images

3. Élelmiszerbiztonság

Az élelmiszerbiztonsági világnapról szóló kiadvány az élelmiszerbiztonsági világnaphoz kapcsolódik, amire tavaly került sor első alkalommal. A tájékoztató anyagot az ehhez kapcsolódó esemény során mutatták be, hogy informáljon a témáról, illetve felhívásként az ipar szereplői számára a biztonságos élelmiszer garantálására az élelmiszerlánc teljes egészén.

4. Fiatalok bevonása

Az Energia kézikönyv a fiatalabb korosztályoknak készült. A FAO más ENSZ szervezetekkel együttműködésben kidolgozott ifjúsági sorozata a 18 év alattiak figyelmét igyekszik felhívni olyan témákra, mint a mezőgazdaság vagy a klímaváltozás, hogy tágabb környezetükben ők maguk is aktív részesei legyenek a változásnak. Ez a kiadvány a fenntarható energiatermelésről szól, és arra a kérdésre keresve a választ, hogy miként tudunk közösen tenni a jobb energiaellátásért a világon.

5. Digitális innováció

Ahogy átlépünk az új évtizedbe, egyre több szó esik a digitalizációról. A digitális technológiák gazdasági előnyöket kínálhatnak a mezőgazdaságban, növelve a termelékenységet, a hatékonyságot és az értékesítés lehetőségeit. Társadalmi és kulturális előnyökhöz juthatunk általa ahogy javul a kommunikáció és csökkennek az egyenlőtlenségek. A digitális technológia a mezőgazdaság motorja lesz a jövőben, úgyhogy jobb nem lemaradni a tudásban. Ebben nyújthat segítséget a FAO Digitális technológiák a mezőgazdaságban és vidéken című kiadványa.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?