Egy hét múlva újra Bábolnai Gazdanapok - Mit látunk idén?

agrarszektor.hu
Immár 29. alkalommal a nyitja meg kapuit a Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok. A házigazda Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft. ebben az évben a már megszokott időpontban, vagyis szeptember 10-13.-a között várja nagy szeretettel az érdeklődőket Bábolnára. A legrégebbi szakkiállítás elsősorban a növénytermesztéssel kapcsolatos legújabb technológiákat mutatja be.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

ITT A RÉSZLETES PROGRAM!

A Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft. fő tevékenységei között egyik elsődleges feladata a történelmi lótenyésztés és génmegőrzés folyamatossága, a műemlék együttes fenntartása, valamint a hagyományok ápolása. A cég stratégiai és üzleti tervében kiemelt helyen szerepel a kiállítás sikeres és eredményes megrendezése. Ez már az elmúlt évek során bizonyítást nyert, hiszen hazánk egyik legrangosabb agrár-seregszemléjét Bábolnán rendezik. A 29. Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok ebben az évben a sok éves tradícióhoz tért vissza, amikor ismét szeptemberre tette a kiállítás időpontját.

Nagy az érdeklődés a kiállítói oldalról is

A kiállítók száma és a lefoglalt négyzetméterek bizonyítják, hogy Bábolna az évek során nem veszített népszerűségéből. Idén közel 170 kiállító nettó 21 ezer négyzetméteren mutatja be termékeit. Igaz, hogy a kiállítás jelentkezési időpontja már lejárt ennek ellenére még sokan jelzik kiállítói szándékukat. A résztvevők többsége régi kiállító de mintegy15 százalék az új jelentkezők száma. Általánosan elmondható, hogy a régi résztvevők a megszokottnál nagyobb területen szeretnének ebben az évben bemutatkozni a rendezvényen.

A látogatók ma is szívesen jönnek Bábolnára, hogy megtekintsék a változatos szakmai bemutatókat és részt vegyenek a gazdag, szórakoztató lovas programokon. A szakemberek számára hosszú évek óta a Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok átfogó képet ad az elérhető legkorszerűbb gépkínálatról, vetőmag, műtrágya vagy növényvédőszer választékról. A szakmai látogatók magas száma miatt ebben az évben bevezetésre kerül a szakmai regisztráció, így számukra gördülékennyé válik a kiállítás látogatása.

Népszerűek a lovas programok

A Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft. egyik legfőbb célja a lótenyésztés kulturális örökségének ápolása, ezért a ménes bemutatása már a múlt évben is nagyobb hangsúlyt kapott. A Ménesbirtok lovaséletben vállalt szerepe is meghatározó, ezért a rendezők elengedhetetlennek tartják a lovak kiállítási tematikában történő megjelentetését. A múlt évben nagy érdeklődés kísérte a lovas bemutatók mellett a ménes udvar látogatását, a lovas társaskocsizást és az arborétum látogatását, ahol a híres lovak temetőjét is megtekinthették az érdeklődők. Ezek a programok idén olyan újdonságokkal bővülnek, mint például az Szapáry kastély idegenvezetéssel kísért meglátogatása.

A Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok idén is számos szakmai rendezvénynek ad otthont. A Gabonatermesztők Országos Szövetsége szakmai konferenciát rendez a kiállítás második napján csakúgy, mint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a pénteki napon. A kiállítás ideje alatt tartott, rendezett szakmai fórumok, kerekasztal beszélgetések segítik a gazdák tájékoztatását, lehetőséget biztosítanak kötetlen beszélgetésekre és a szakmai gondolatok kicserélésére.

A Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok immár hagyományos programja a szántóföldi gépbemutató, ahol működés közben láthatják a munka-és erőgépeket is. Több cég szeretné bemutatni az általa forgalmazott gépcsaládokat munka közben, hogy megkönnyítsék a gazdák döntését a gépvásárlásnál.

A házigazda Bábolna Nemzeti Ménesbirtok reményei szerint rekord kiállítói számmal, az eddigiekhez képest még nagyobb területen várja a szakmai és érdeklődő közönséget szeptember 10-13.-a között Bábolnán.

Legyen ez az agrárium ünnepe, a kötetlen beszélgetések, szakmai eszmecserék színhelye! Várjuk a kiállítókat és a látogatókat egyaránt! Aki kimarad, az lemarad!

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?