Ezt már nem lehet megállítani: elindult a gépek lázadása a földeken

agrarszektor.hu
Egy alnwicki testvérpár, Jack és Hugh Wrangham kifejlesztettek egy mobilapplikációt, ami nagyban meggyorsíthatja a gazdáknak a növényeik állapotának felmérését. A Skippy Scout névre keresztelt applikáció következő fázisának fejlesztésére a testvérek közösségi finanszírozási kampányt indítottak.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Wrangham-fivérek által kifejlesztett applikáció lényege, hogy egy nagy felbontású képek készítésére alkalmas drónt reptet a földek felett, amely madártávlatból képeket készít a növényállományról, és ezeket a képeket azonnal továbbküldi a felhasználó okoskészülékére - írja a Northumberland Gazette-ben. A drón percenként kéthektárnyi terület felmérésére képes, vagyis tízszer gyorsabb, mint egy, a földet ténylegesen bejáró ember. A gazdálkodó ezáltal valós idejű adatokat kap az általa termelt növények állapotáról, és gyorsabban, pontosabb információk birtokában dönthet a további teendőkről.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

A testvéreknek van egy közös cége, a Drone Ag, amely 2016 óta kínál drónkezelői képzéseket és szoftveres támogatást az érdeklődőknek. Céljuk, a könnyen kezelhető, környezetbarát technológiák népszerűbbé és a helyi gazdák számára is elérhetőbbé tétele. Ahogy Jack Wrangham fogalmazott, hisznek benne, hogy a népességnövekedés miatt a mezőgazdasági termelési technológiáknak hatékonyabbá kell válniuk, és hogy a jövő kulcsa a precíziós gazdálkodás.

A Wrangham-fivérek, bár a Skippy Scout önmagában is tökéletesen képes ellátni a feladatát, nem pihennek egy percet sem. Hogy az applikációt további funkciókkal bővíthessék, valamint a Drone Ag további embereket foglalkoztathasson, Jack és Hugh közösségi támogatási kampányt indítottak, amelynek a célösszege 250 ezer font. A cikk írásának időpontjában ennek közel 30%-a már össze is gyűlt. Ha a kitűzött célt elérik, a végleges termék 18 hónapon belül a piacra is kerülhet.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?