Óriási újítás a szántóföldeken: a Kuhn új gépe alapjaiban változtat meg mindent

agrarszektor.hu
Itt a Kuhn nagy dobása: megcsinálták azt az ekesort, amivel minden eddiginél komfortosabban és pontosabban lehet szántani. A kiemelő szerkezet nemcsak a gerendelyt mozgatja, hanem az egyes ekefejeket külön-külön is, sőt, akár egyszerre képes jobbra és balra forgató fejeket is a földbe ereszteni, hogy ezzel javítsa a domboldalon dolgozó gép munkáját.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az "okos szántás" lesz az eljövendő évek egyik legfontosabb alapkövetelménye - vélik a Kuhn fejlesztőmérnökei, akik megálmodták a minden eddiginél precízebben bevethető ekéket. A rendszer angol neve Smart Ploughing, és teljes egészében ISOBUS-vezérléssel működik. Ez a szántást hatékonyabbá és pontosabbá teszi - állítja a cég. Reményeik szerint a jövőben mindenféle talajtípuson és táblaformán anélkül lehet majd abszolút precízen szántani, hogy ez a gépkezelő beavatkozását igényelné.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit. Regisztráljon most!

Az egyes ekefejeket a fordulókban automatikusan kiemelő szerkezet komfortossá teszi a munkát, az egyes ekék földbe helyezése pedig pontosan ott történhet, ahol a táblaszél ezt megkívánja. A kiemelést a GPS-adatokra támaszkodva végzi el a hidraulika. Az intelligens szántás lényege, hogy automatika vezérli az eke forgatómunkáját, a kiemelését, a vágás szélességét és a munkamélységet. Mostantól nem lesznek árkok a talajban ott, ahol elkezdődik a szántás, és a földbe marnak az ekék, és nem fogja ismét megbolygatni a földet az egyszer már megszántott forgókban a munkagép.A gyártó arra is felhívja a figyelmet, hogy az automatizált szántás nemcsak kényelmi előnyökkel jár, hanem növeli a területteljesítményt és csökkenti az üzemeltetési költségeket.

Az új eke értékesítése most kezdődött el a hannoveri Agritechnicán. Az alapeszközön (Vari-Master L) az ISOBUS-csatlakozás révén a terminálon keresztül szabályozható az ekék pontos állása, a munkamélység stb.; a beállítások természetesen elmenthetők. Kezelése nagyon egyszerű, amit a Kuhn egyik reklámfilmje (nem a fenti) azzal érzékeltet, hogy egy hölgy a gépkezelő. A Smart Ploughing-Lift GPS-vezérlésű ekekiemelő automatikát is tartalmaz, amely az utolsó ekefej kiemelése után a teljes ekesort automatikusan átfordítja a fordulóban. A rendszer az asszimetrikus szántást is lehetővé teszi, például négy ekefej jobbra forgassson, hat meg balra - ez különösen a domboldalokon jön jól a vonóerő optimalizálásához. A Smart Ploughing-Line pedig a vágás szélességét is szabályozni képes, ami a nagyon szabálytalan táblákon lehet előnyös. A gyártó szerint kanyargós parcellákon is képes nyílegyenes barázdákat húzni a gép.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?