Merész húzás az amerikaiaktól: teljesen automatizált farmokat kezdtek fejleszteni

Merész húzás az amerikaiaktól: teljesen automatizált farmokat kezdtek fejleszteni

agrarszektor.hu
Egy újonnan létrejött tudományos intézet keresi a választ arra a kérdésre, mennyire automatizálható a jövő mezőgazdasága. Az AIFARMS Intézet elsősorban a mesterséges intelligenciák mezőgazdasági felhasználhatóságának lehetőségeit fogja vizsgálni.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az Egyesült Államokban létrejött egy új tudományos intézetet, az AIFARMS-t, hogy kifejlessze a jövő automatizált farmjait, olvasható a Future Farming oldalán. A mesterséges intelligencia-kutatással foglalkozó intézeteket összefogó National Artificial Intelligence Research Institutes program 20 millió dollárt, azaz több mint hatmilliárd forintot adományozott az Illinois-i Egyetem egyik legújabb intézetének, amely a mesterséges intelligenciák lehetséges szerepét kutatja a jövő mezőgazdasága, és annak ellenállóképessége, igazgatása és fenntarthatósága vonatkozásában. Az AIFARMS Intézet a kutatás során a Nemzeti Tudományos Alappal (National Science Foundation - NSF) és az amerikai mezőgazdasági minisztérium (USDA) mezőgazdasági és élelmiszerügyi intézetével fog együttműködni.

Az AIFARMS Intézet célja, hogy jobban megértse a mesterséges intelligenciák működését, és új, innovatív módokat találjon a mesterséges intelligenciák felhasználására a mezőgazdaság fontosabb kihívásait illetően. Az intézetnél tudósok, PhD-sok, kutatók, technikai szakemberek és különféle ipari partnerek olyan problémákra fognak megoldásokat keresni, mint például a munkaerő kérdései, állategészségügy és állatjólét, a növények környezeti ellenállóképessége és a talaj egészsége.

Az AIFARMS Intézet a jövő teljesen automatizált gazdasága prototípusainak kifejlesztésében fog segédkezni. A fejlesztés során egy olyan világot vesznek alapul, ahol a gazdák és állattenyésztők az olcsó, mesterséges intelligencia-alapú rendszereknek köszönhetően komoly hozam- és profitnövekedéseket érhetnek el a környezetre gyakorolt minimális, vagy éppen pozitív hatásokkal. Az intézet ötvözi a mély kutatási szakértelmet az erős oktatási és ismeretterjesztő programokkal a digitális mezőgazdaság területén, hogy segítse a mesterséges intelligenciához értő, sokszínű munkaerő létrejöttét, hogy elérje a vidéki lakosságot, és elősegítse a közösség egészére kiterjedő együttműködést a mesterséges intelligencia által vezérelt agrárkutatásban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?