Új eszközt adott a gazdák kezébe a kártevők ellen a nagy növényvédelmi vállalat

Új eszközt adott a gazdák kezébe a kártevők ellen a nagy növényvédelmi vállalat

agrarszektor.hu
Egy olyan új mobilalkalmazás vált elérhetővé, amely segítséget nyújt a termelőket a rovarkártevők elleni fenntartható megoldások alkalmazásában. A Corteva Agriscience által fejlesztett IPM Pro alkalmazás támogatja a gazdálkodókat a növényvédelemben és abban, hogy alkalmazkodóképesebb és fenntarthatóbb mezőgazdasági termelési rendszereket alakítsanak ki.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Corteva Agriscience által fejlesztett IPM Pro alkalmazás használatával - amely a Google Play-ből és a Apple App Store-ból is letölthető - a termelők felmérhetik, hogy milyen hatással lehetnek a hasznos rovarokra és a beporzókra az olyan hatóanyagok, mint az Isoclast active, a Spinetoram, a spinozad és a metoxifenozid, derült ki a vállalat közleményéből. Az eszköz információt nyújt a Corteva rovarölőszereinek biztonságos használatához is.

Európa már most szigorúan szabályozza a növényvédő szerek használatát és figyelemmel kíséri, hogy azok miként hatnak a kártevőkre, a környezetre és a hasznos rovarokra, az új alkalmazás éppen ezen a téren nyújt megnyugtató segítséget a gazdálkodók számára. Az applikációban a felhasználó kiválaszthat egy haszonnövényt, amely kapcsán részletes információkhoz juthat a releváns kártevőkről, hasznos rovarokról és beporzókról, valamint ezek kezelésére olyan javaslatokat és Corteva megoldásokat kínál az alkalmazás, amelyek hozzásegítik a gazdálkodókat a bőséges terméshez. Például egy paradicsomtermesztő, aki a vállalat szívó kártevők elleni új rovarölő szerét használja, az alkalmazás segítségével megbecsülheti a termék hatását valamennyi kulcsfontosságú, hasznos rovarra és beporzóra.

Az applikáció kifejlesztése összhangban áll a Cortevának az alkalmazkodóképesebb élelmiszer-előállítási rendszerről alkotott víziójával, ahogy azt a vállalat a 2030-ig szóló Fenntarthatósági Stratégiájában bemutatta. A vállalat elkötelezett aziránt, hogy megteremtse a beporzók és a vadvilág megfelelő élőhelyeinek feltételeit, és ahol szükséges, ott helyreállítsa és megóvja azokat - összhangban egy reális és bőséges élelmiszer-ellátással, amely képes kielégíteni a növekvő világ élelmiszer- és élelmezési igényét.

A vállalat 14 stratégiai célja, melyet az elkövetkezendő 10 évben szeretnének elérni, négy alappillérre épül: a mezőgazdasági termelők javát szolgáló célok; a termőföld javát szolgáló célok; a közösségek javát szolgáló célok, valamint a vállalat működésére vonatkozó célok. A célok tükrözik a Corteva vállalását, amely szerint több mint 10 millió hektáron növelik a biodiverzitást fenntartható gazdálkodási módszerek elterjesztésével és az élőhelyek megőrzésével.

EZ IS ÉRDEKELHET

A Corteva Agriscience elkötelezett amellett, hogy

  • növelje a biodiverzitást - a növények, állatok és mikroorganizmusok változatossága és változékonysága egy élőhelyen vagy egy ökoszisztémában kulcsfontosságú mind a gazdaságok egészséges működése, mind pedig a fenntarthatósági erőfeszítések szempontjából.
  • segítse a beporzók védelmét, amelyek meghatározó szerepet játszanak az egészséges növények termesztésében, amelyekből aztán élelmiszer, rost, étolaj, gyógyszer vagy más termék készül. A világ élelmiszer-termelésének egyharmada függ a beporzóktól, ezek védelme a társaság számára prioritást élvez.

Sylvain Bedel, a Corteva Agriscience Rovarölő és Fonalféregölő szerek (INM) programjának vezetője elmondta, hogy az IPM Pro egy kiváló eszköz, amely segítségével a gazdák pontosabb képet kaphatnak a kártevőkről és így célzottan alkalmazhatják ellenük a különböző termékeket. A Corteva elkötelezetten segíti azokat a termelőket, akik egy fenntarthatóbb mezőgazdaságot szeretnének létrehozni, és ez az alkalmazás támogatni fogja őket a hasznos rovarok és beporzók megóvásában, amelyek oly fontosak az ökoszisztémánk számára.

Ezen felül az alkalmazás letöltésével a termelőknek ingyenes hozzáférésük lesz az IPM Hatás-adatbázisához, amely a világ egyik legátfogóbb adatbázisa, és amely számos növényvédelmi molekulának a biológiai ágensekre és a beporzókra gyakorolt lehetséges mellékhatásait tartja nyilván. A Corteva ezt az évi 500 euró értékű hozzáférést ehhez a hasznos adatbázishoz, ingyen kínálja a termelőknek az új mobilalkalmazás részeként.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?