Ég és föld: az űrtechnológia is részt vehet a mezőgazdaság átalakításában

Ég és föld: az űrtechnológia is részt vehet a mezőgazdaság átalakításában

Teljesen átalakíthatja a mezőgazdaságot az a megállapodás, amit a NASA kötött az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumával (United States Department of Agriculture - USDA). Ennek értelmében a jövőben nagyobb szerepet játszhatnak a mezőgazdaság fejlesztésében és a környezetvédelemben az űralapú technológiák.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Nagyobb szerepet játszhatnak a jövőben az űralapú technológiák a mezőgazdaság fejlesztésében és a környezetvédelemben, köszönhetően egy friss megállapodásnak, ami az USDA és a NASA között jött létre. A NASA űrrel kapcsolatos tudását, az USDA pedig a mezőgazdasági termeléssel, az erőforrás-megőrzéssel, az élelmezésbiztonsággal, valamint az erdőkkel és a termőföldekkel kapcsolatos tudományos ismereteit bocsátja a másik fél rendelkezésére, írta meg a Farmers Guardian.

Jim Bridenstine, a NASA ügyintézője szerint ez a partnerség olyan mértékben változtathatja meg a gazdálkodást és a mezőgazdasági termelést, amelyet most még el se tud képzelni az emberiség. A szakember szerint a mikrogravitációs kutatások a legkülönbözőbb területeken tárhatnak fel titkokat. Jim Bridenstine elmondta, hogy őt a NASA a következő generációs mezőgazdasági technikákra gyakorolt lehetséges hatása izgatja a legjobban.

A megállapodás emellett az USDA mezőgazdasági közösséggel és a globális piaccal is való kapcsolataira is befolyással lesz. Ahogy Sonny Perdue, az Egyesült Államok mezőgazdasági minisztere fogalmazott, az elmúlt száz évben látható volt, hogy a mezőgazdaságban az innováció növelésének nincsenek határai.

Ez a partnerség az USDA és a NASA között összefogja a legjobb kutatást, tudományt és technológiát, amelyet felajánlunk annak érdekében, hogy több élelmiszert állíthassunk elő a növekvő világ táplálására. Ezért folytatjuk az amúgy is jelentős közös erőfeszítéseket, hogy az űralapú technológiákat is felhasználhassuk a különféle ipari ágazatokban és a mezőgazdaságban

- jelentette ki Sonny Perdue.

Az American Farm Bureau Federation (AFBF) nevű, minden szövetségi államban jelen levő agrárbiztosító elnöke, Vincent "Zippy" Duvall is üdvözölte a megállapodást. Mint elmondta, napjainkban a technológia egyre nagyobb szerepet játszik az élelmiszer megtermelésében, és ez a most megkötött egyezség minden bizonnyal előre fogja mozdítani a világ élelmezésének célját. Vicent Duvall beszélt arról is, hogy a legtöbb ember nem tudja, hogy a NASA technológiái mennyire alkalmazhatóak a mezőgazdaságban, ezért külön örül ennek a kezdeményezésnek, amely falakat fog ledönteni, és fel fogja gyorsítani az innovációt a mezőgazdaságban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 17. 10:03