Hamarosan forgalomba kerülhet a belga traktorcsoda: ettől mindenkinek leesik az álla

Hamarosan forgalomba kerülhet a belga traktorcsoda: ettől mindenkinek leesik az álla

agrarszektor.hu
Egy svájci és egy olasz traktorgyártó céggel közösen elektromos traktort fejlesztett ki a belga Keestrack gépgyártó. A gép névleges teljesítménye 54, maximális teljesítménye pedig 87 lóerő lesz.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A belga Keestrack gépgyártó elektromos traktort fejlesztett ki. A Keestrack B1e azonban nagyon hasonlít a svájci Rigitrac traktorgyártó Rigitrac SKE 40 traktorára, ami nem csoda, hiszen a gyártók szoros együttműködésben vannak egymással - írta meg a Future Farming. A Rigitrac SKE 50 elektromos traktorához hasonlóan a Keestrack B1e névleges teljesítménye 54 LE (40 kW), maximális teljesítménye pedig 87 LE (64 kW) lesz. A Keestrack, amely elsősorban olyan gépekről ismert, mint a zúzógépek, rosták, marógépek és rakodógépek, a Rigitrac és az olasz Goldoni traktorgyártó céggel közösen indította el ezt a projektet.

Az együttműködéssel az a Rigitrac célja, hogy növelje az elektromos traktorok értékesítési területét. A Keestrack számára a B1e kifejlesztése logikus kiegészítése a belga gyártó által már kifejlesztett emissziómentes gépek kínálatának. A traktorokat a Goldoni olaszországi gyárában fogják gyártani, és a Keestrack márkanév értékesítik majd. A Rigitrac az alpesi országokban továbbra is saját neve alatt fogja értékesíteni elektromos traktorait.

A svájci traktorgyártó Rigitrac 2019-ben mutatta be először a nagyközönségnek az SKE 50 elektromos modelljét. A Keestrack pedig idén ősszel mutatja be a B1e traktor koncepciómodelljét: az elektromos kistraktor a müncheni (Németország) Bauma kiállításon (október 24-30.) és a bolognai (Olaszország) Eima kiállításon (november 9-13.) fog debütálni. Egyelőre nem tudni, hogy az elektromos traktor mikor lesz kapható, és hogy mennyibe fog kerülni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?