Már csak így lehet permetezni Magyarországon: erről minden gazdának tudnia kell

Már csak így lehet permetezni Magyarországon: erről minden gazdának tudnia kell

agrarszektor.hu
Január 1-től az elektronikus permetezési napló a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) elektronikus gazdálkodási napló (e-GN) rendszerébe integrálódik. A felület használatához a hatóság hivatalos kitöltési útmutatót is készített.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

2023-ban megváltozott az elektronikus permetezési napló kitöltésének módja: január 1-jétől az elektronikus gazdálkodási napló felület a Nébih ügyfélprofil rendszerében (ÜPR) lesz elérhető KAÜ-s azonosítást követően - írta meg a FruitVeB. Az ÜPR-be belépve az ügyfelek közvetlenül a főoldalról indíthatják majd az e-GN-t, míg az ügykatalóguson az alábbi útvonalon érik el a rendszert: Növény és talaj > Agrárkörnyezet-védelem> Elektronikus gazdálkodási napló beküldése. A felület használatához kapcsolódóan a Nébih közzétette a kitöltési útmutatót, amely ezen a linken érhető el. A szántóföldi kultúrában végzett rovarölő szeres kezeléseket a 10 hektárnál nagyobb területen gazdálkodóknak már 24 órán belül fel kell vezetni a naplóba, a többi kezelést éves összesítésben kell naplózni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?