Elindult a nagy agrárverseny: külföldi utat is nyerhet, aki jól tippel

Elindult a nagy agrárverseny: külföldi utat is nyerhet, aki jól tippel

agrarszektor.hu
Az agrárszakmát és az ahhoz vezető tanulási lehetőségeket népszerűsíti a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) szakmai támogatásával induló Nagy Diák Agrárteszt 3. - Mezőgazdálkodj okosan! vetélkedő, nagy értékű nyereményekkel. Az online edukatív játék során a modern agráriummal kapcsolatos kérdésekre kell válaszolniuk a középiskolás diákoknak, akik ezúttal a határon túlról is jelentkezhetnek.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Le lehet égni erős napsütésben egy fóliasátorban vagy egy üvegházban? Mi a magyarázata a csokoládé kiszürkülésének? Mire jó a drón a növénytermesztésben? Hol van Magyarországon a legnagyobb rózsafajta-gyűjtemény? Ilyen és ehhez hasonló tudományos kérdésekre kell válaszolniuk azoknak, aki részt vesznek a Nagy Diák Agrárteszt játékon - derült ki a MATE közleményéből.

Az idei évben a határon túlra is kiterjesztett, háromfordulós, online, edukatív vetélkedőbe középiskolás fiatalok kapcsolódhatnak be, de a játékot bárki kitöltheti. A verseny első fordulója 2023. szeptember 1. és december 15. között érhető el a www.agrarteszt.hu oldalon. Az itt legjobb eredményt elért ezer játékos meghívást kap a 2023. december 28-án tartandó középdöntőbe, ahonnan a döntőbe jutó legsikeresebb 10 diák agrártudós között dől el az értékes nyeremények sorsa. A díjátadóra a 2024. januári Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon kerül sor, ahol gazdára talál a kétszemélyes külföldi utazás, a kerékpár és a mobiltelefon.

A MATE-ra felvett gólyák több mint fele, azaz több mint 1700 fő agrár- és élelmiszertudományi képzésekre nyert felvételt az idén. Nagy öröm számunkra, hogy a gólyák táborát erősíti Rédler Zalán, az Agrárteszt tavalyi fődíjasa is, aki egyetlen versenyzőként teljesítette hibátlanul a döntő fordulóját. Idén először ráadásul a határon túlról is lehet regisztrálni a vetélkedőre, így még több Zalánhoz hasonló kíváncsi diák előtt nyílik meg a lehetőség, hogy a játék révén betekintsen a mezőgazdaságban tapasztalható óriási fejlődésbe és később ezt a pályát válassza

- emelte ki Gyuricza Csaba, a MATE rektora.

Rédler Zalán, a Balassagyarmati Balassi Bálint Gimnázium végzős hallgatója 16 ezer diák közül nyerte meg tavaly a Nagy Diák Agrártesztet, amit idén harmadjára szervez meg a DUE Médiahálózat. A fődíjast a MATE osztatlan agrármérnöki képzésére vették fel, ahol ezekben a napokban kezdte meg felsőfokú tanulmányait.

A Kárpát-medencei Nagy Diák Agrárteszt első fordulója már elkezdődött. Négy hónap múlva tehát ki fog derülni, ki lesz Zalán után a legokosabb diák agrártudós a térségben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?