Ne hagyd, hogy a hangyák megkeserítsék az életed: hét biztos módszer a távoltartásukra

agrarszektor.hu
A kerti és a lakásban lévő, idegesítő hangyák ellen is léteznek bevált módszerek. Mutatunk néhány tippet, hogyan lehet hatásosan megszabadulni a sokak életét megkeserítő rovaroktól.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A házunk belterülete valójában nem része a hangyák természetes élőhelyének - írja a hobbikert.hu. Időnként azonban néhány bosszantó fekete rovar azonban mégis felbukkan a házban, némi elszóródott élelmiszerre vadászva. Ugyanakkor nem csak a lakásban, de a kertekben is gyakori vendégek, kiírtásukra pedig számtalan módszer létezik, mutatunk is néhány ezek közül.

1. Permetezzük le a hangyabolyt

300 gramm friss vagy 30 gramm szárított ürömöt tegyünk tíz liter vízbe, majd az így kapott oldatot hagyjuk két hétig erjedni. Ha letelt a 14 nap, öntsük az elegyet a hangyabolyra.

2. Zárjuk el a bejáratot

A repedéseket és hasadékokat, amelyeken keresztül a hangyák bejönnek a házba, zárjuk le agyaggal, szilikonnal vagy ragasztóval. A boltokban is be lehet szerezni ezeket a ragadós csapdákat, amelyek megakadályozzák, hogy a hangyák az ablakon vagy az ajtón keresztül bejussanak a lakásba.

3. Ültessünk fűszernövényeket

Tegyünk páfrányt, kakukkfüvet, borókát, turbolyát, citromfüvet, levendulaolajat vagy levendulavirágot a hangyák vonulási útjába. Ezek ugyanis az illóolajukkal megzavarják a hangyák tájékozódását és így hosszú időre elhagyják a területet a bosszantó rovarok.

EZ IS ÉRDEKELHET

4. Használjunk háztartási készítményeket

Tegyünk citromhéjat, ecetet vagy fahéjat a boly bejáratához. Az intenzív szagok ugyanis elriasztják a hangyákat.

5. Az állateledel vonzza a hangyákat

Mindig figyeljünk arra, hogy ne hagyjuk szanaszét az állateledelt, mert vonzza a hangyákat. Ezért minden esetben távolítsuk el az állatok által el nem fogyasztott ételt a kutya vagy macska táljából.

6. Mindig szorosan zárjuk el az ételeket

Minden élelmiszert száraz, tiszta helyen és szorosan lezárva tároljunk, hogy a hangyákat ne vonzza. Gumi tömítésű üveg és kerámia edényekben a legjobb élelmiszert tárolni, ebbe ugyanis biztosan nem jutnak be a rovarok. 

7. Vegyünk csali csapdát

Ezek a csapdák tulajdonképpen rovarölő szert tartalmaznak, amit a hangyák a csalival együtt elfogyasztanak. A csapdákat tegyük olyan helyre - szekrény alá - ahol a háziállatok vagy gyerekek nem találják meg, csak a hangyák, mert az emberre veszélyesek lehetnek. 

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?