Támogatja az állam az agrár-generációváltást

agrarszektor.hu
A gazdaságátadást támogatja a Vidékfejlesztési Minisztérium a Darányi Ignác Terv vidékfejlesztési programjának forrásaiból. A támogatás célja, hogy az idősebb gazdálkodók visszavonulásával a fiatalabb generációk bekapcsolódhassanak a mezőgazdaságba. A keretösszeg mintegy 2,5 milliárd forint, a kérelmeket 2012. december 17. és 2013. január 31. között lehet benyújtani a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A programban azok az 55 év feletti, de még nem nyugdíjas gazdák igényelhetnek forrást, akik az elmúlt 10 évben mezőgazdasági tevékenységet folytattak, és legalább három hektáron gazdálkodtak. Jelentkezhetnek a termelők munkavállalói is. A pályázók legfeljebb 7 éven keresztül kaphatnak jövedelempótló jellegű támogatást, melynek a kötelező legkisebb munkabérhez viszonyított összege az átadandó gazdaság méretétől függ.

A gazdaságot olyan személy veheti át, aki még nem töltötte be a 40. életévét, megfelelő szaktudással rendelkezik, valamint vállalja, hogy főtevékenységű mezőgazdasági termelővé válik, és bővíti a gazdaságot.

Magyarországon a gazdálkodók átlagéletkora 56 év, a 40 év alatti gazdák aránya nagyon alacsony. A gazdaságátadási támogatás hosszútávon szolgálja a gazdatársadalom fiatalítását, a foglalkoztatás növelését és a gazdaságok versenyképességének fokozását.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?