Hamarosan indul az Egységes Kérelem beadása

agrarszektor.hu
A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH) a 2013. évi Egységes Kérelem keretében benyújtandó egységes területalapú támogatás (SAPS), agrár-környezetgazdálkodási támogatás (EMVA-AKG), kedvezőtlen adottságú területek támogatása (KAT) illetve Natura 2000 gyepterületek támogatása jogcímekkel kapcsolatban elengedhetetlen a kérelmezett területek földhasználati jogviszonyának rendezése.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A SAPS kérelem benyújtása esetén az ügyfeleknek 2013. június 10-én kell a támogatás alapjául szolgáló terület vonatkozásában jogszerű földhasználónak lenniük.

A KAT kompenzációs támogatásának igénybevételére, valamint a Natura 2000 gyepterületek támogatás igénylése esetén a kérelmezőknek 2012. szeptember 1-től 2013. augusztus 31-ig kell rendelkezniük földhasználati jogosultsággal a támogatás alapjául szolgáló terület vonatkozásában.

Hasonló a helyzet az EMVA-AKG támogatások esetében is, ahol a földhasználati jogosultságot a támogatás alapjául szolgáló terület vonatkozásában a teljes támogatási időszakra megszakítás nélkül igazolni kell, azaz 2009. szeptember 01-től 2014. augusztus 31-ig.

Főszabály szerint a kérelmet benyújtó -MVH regisztrációs számmal rendelkező- ügyfeleknek a támogatás alapjául szolgáló területek vonatkozásában a földhasználati nyilvántartásban kell földhasználóként bejegyzettnek lenniük a fent megadott dátumokban a SAPS, KAT, Natura 2000 és az EMVA-AKG támogatások tekintetében.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?