Tarlóbontás profin - Így javítható a talajállapot (x)

agrarszektor.hu
Általános jelenség, hogy hazánkban még a magas aranykoronájú területeken is problémát okoz a talajok nem megfelelő vízgazdálkodása. A közelmúlt esőzései nagyon jó alkalmat nyújtottak arra, hogy a termelők saját maguk is megvizsgálhassák talajaik vízgazdálkodását, és a csapadék hatásait. Ilyenkor meg kell nézni, hogy a talaj hogyan tud gazdálkodni a vízzel: megáll, lefolyik vagy normálisan "elissza"a vizet a terület, milyen hamar szárad ki és milyen hamar jelentkeznek repedések a területen. Sajnos sok helyen fedezhetőek fel a romló talajszerkezetre utaló jelek is.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Sajnos az tapasztalható, hogy még magas aranykoronás területeken is problémás a talajok megfelelő vízgazdálkodása. Akkor mit várjon az a termelő, akinek gyengébb minőségű területei vannak! A kérdés ugyanakkor az, hogy hagyjuk-e a területeinket tovább romlani, elfogadjuk-e, hogy nincs már szervestrágyázás, nincs más megoldás, vagy teszünk érte valamit.

A talajok állapotát, szerkezetét és így aktivitását is meg lehet növelni. Ehhez több tényezőre is szükség van, amelyek mind külön-külön is tudnak változásokat előidézni, de együttes és tudatos használatuk gyors sikert tud eredményezni:

• Megfelelő talajművelés. Itt a hangsúly azon van, hogy megfelelő időben és a megfelelő eszközzel végezzük el a munkálatokat. Mindig vegyük figyelembe a talaj állapotát.

• Phylazonit Tarlóbontó készítmény használata. Ez azért kiemelkedő fontosságú, mert baktériumok segítségével tud elbomlani a visszaforgatott szármaradvány. Ezt a folyamatot lehet felgyorsítani a készítmény használatával.

• Szármaradványok szecskázása (aprítása) és azok talajba forgatása.


Miért van szükség a talaj állapotának változtatására?

Azért mert,
• megfelelő talajmunkát és magágyat csak így tudunk készíteni,
• kevesebbe kerül a talajmunka, hiszen csökken a gépek vonóerő igénye, mert csökken az ellenállás,
• így lesz megfelelő a talaj tápanyag szolgáltató képessége,
• jobban fogja érezni magát a növényünk,
• a sok csapadékot könnyebben el fogja vezetni a terület,
• kevés csapadékkal jobban fog gazdálkodni a talaj és így később fog "kiszáradni"
• gyorsabban tud regenerálódni a legértékesebb művelő eszközünk.

A Phylazonit Tarlóbontó készítmény ebben tud Önnek segíteni. Termelőink - a visszajelzések alapján - elcsodálkoznak, hogy akár egy békési szikes, levegőtlen talaj esetében is milyen szerkezeti változást tudott okozni a készítmény használata, mennyivel lazábbá válik a talaj akár már kétszeri használat után is.


Keresse területi vezetőinket vagy tanácsadóinkat, hogy segíthessenek Önnek!


CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?