Hatalmas új központot támogat a kormány

agrarszektor.hu
A kormány 7,8 milliárd forintos támogatásával új agrár-innovációs központ épülhet Martonvásáron. Komplex kutatásokra nyílik lehetőség a gabonatermesztésben, de szabadföldi kísérleti fázisban genetikailag módosított (GMO) növényekkel kutatásokat nem folytat(hat)nak.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A 7,8 milliárd forintos beruházással egy telephelyre kerülhetnek az MTA agrárkutató intézetei - mondta az MTI-nek Barnabás Beáta, az MTA főtitkárhelyettese. Az új központ korszerű körülmények között nyújthat lehetőséget komplex kutatásokra a molekuláris szinttől a termesztésig a Magyarországon kiemelt fontosságú gabonanemesítésben és termesztésben.

Az új kutatócentrummal együtt a beruházás részeként egy mezőgazdasági ipari park, valamint egy látogatóközpont is létrejöhet Martonvásáron, utóbbi helyszínen a kutatások módszereivel, eredményeivel ismertetik majd meg a látogatókat. Összhangban a hatályos jogszabályokkal, a szabadföldi kísérleti fázisban nem folytatnak majd kutatásokat GMO-s növényekkel.

NEKED AJÁNLJUK
Tisztázzuk a fogalmakat: GMO és precíziós nemesítés
Növény

Tisztázzuk a fogalmakat: GMO és precíziós nemesítés

Az első transzgénikus növény, GMO (Genetically Modified Organisms, genetikailag módosított élőlény), a dohány volt 1983-ban, ahol agrobaktérium segítségével baktériumokból származó antibiotikumrezisztencia géneket építettek be.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?