Mire készül a legnagyobb hazai izocukorgyártó?- Felpörgetnék a felvásárlásokat

agrarszektor.hu
A következő szezontól megújítja partnerstratégiáját az Európa legnagyobb kukorica-feldolgozó üzemét működtető Hungrana. A hazai izocukor- és etanolgyártás meghatározó cégének számító vállalkozás a tervek szerint könnyebb, gyorsabb, a jelenleginél szélesebb körű és rugalmasabb felvásárlási konstrukciókat kínál alapanyag beszállítóinak. A Hungrana Kft. a teljes hazai kukoricatermelés 15 százalékát használja fel.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Székesfehérváron megrendezett eseményen, a vállalat kifejezte szándékát, hogy az európai cukorpiacon 2017-től megszűnő kvóták miatt éleződő versenykörnyezetben a korábbiaknál nagyobb nyitottsággal fordul a hazai beszállítók felé a következő években. Ez volt a témája a héten megtartott első Hungrana Gazdakonferenciának is, ahová a vállalat 350 legnagyobb partnerét hívta meg. A Hungrana Kft. a teljes hazai kukoricatermelés 15 százalékát használja fel, jelenleg mintegy 700 szerződéses partnere van, rajtuk keresztül mintegy 4000-4500 gazdával áll kapcsolatban.

Büszkék vagyunk arra, hogy kizárólag magyar gazdáktól, magyar termelésű, kiváló minőségű, GMO-mentes kukoricát vásárolunk

- mondta el Kelemen Kálmán, az izocukor- és etanolgyártás meghatározó cégének számító vállalat ügyvezető igazgatója.

 

Mi minden készül a kukoricából?
A szakmán kívül kevesen tudják, hogy a hazai kukorica nemcsak takarmányként vagy etanolként hasznosul, hanem akár gumicukor, kartondoboz, üdítőital alapanyag, ablakmosó folyadék, vagy éppen benzinadalék is készülhet belőle.

A rendezvényen a kormány agrárpolitikájáról, az agrártámogatási rendszer aktualitásairól, illetve a globális és az európai kukoricapiacról tartott előadást dr. Feldmann Zsolt a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkára, dr. Gyuricza Csaba, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal elnöke, valamint dr. Potori Norbert, az Agrárgazdasági Kutató Intézet kutatási igazgatója.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?