Elhunyt a KITE Zrt. legendás elnöke

MTI
Elhunyt Szabó István, a KITE Zrt. korábbi elnöke, majd örökös tiszteletbeli elnöke. A volt országgyűlési képviselő, agrárpolitikus 93 évet élt.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Szabó István 1924-ben Nádudvaron született, és több mint 38 éven át volt a helyi mezőgazdasági termelőszövetkezet elnöke, illetve haláláig a nádudvari központú Kukorica és Iparinövény Termelési Együttműködés (KITE) Zrt. elnöke, majd örökös tiszteletbeli elnöke. Az egykori országgyűlési képviselő, a volt MSZMP Központi Bizottságának és Politikai Bizottságának tagja több mint húsz évig vezette a Termelőszövetkezetek Országos Tanácsát (TOT). Kilenc évig volt a kollektív államfői testület, a Magyar Népköztársaság Elnöki Tanácsának tagja.

Szabó István Nádudvar első díszpolgára, kétszer kapott Kossuth-díjat. 1951-ben lépett be a helyi Vörös Csillag Termelőszövetkezetbe, amelynek tagjai a következő évben elnökké választották. A rendszerváltás után a KITE Zrt. termelői tulajdonosait összefogó Kukorica és Iparinövény Termelési Együttműködés Kft. felügyelőbizottságának elnöke volt. Szabó Istvánt 2014-ben, 90. születésnapja alkalmából köszöntötték a KITE Zrt. örökös tiszteletbeli elnöke cím átadásával.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?