A Hajdúságban erősített Andrej Babis magyar vezércége

Terménytárolóval és terményszárítókkal bővítette kapacitásait a cseh Agrofert csoport tulajdonában lévő bábolnai IKR Agrár Kft. Az Andrej Babis üzletember-politikus érdekeltségébe tartozó magyar cég ma a második legnagyobb agrárintegrátor szervezetnek számít a hazai piacon a Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató tulajdonában lévő nádudvari KITE Zrt. mögött.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Összesen 35 ezer tonna kapacitású terménytárolót, illetve két, egyenként 20 tonna/órás kapacitású terményszárítót vásárolt a hozzájuk tartozó erőművel együtt Hajdúnánáson a bábolnai IKR Agrár Kft. Az agrárszektor.hu információi szerint a cég a tranzakciót már le is bonyolította. A vállalat az ingatlanok és az ingóságok megvásárlási szándékát előzőleg bejelentette a Gazdasági Versenyhivatalnak (GVH) is, de a GVH nem talált okot az összefonódás-vizsgálat elrendelésére.

Az IKR Agrár a terménytárolót és a terményszárítókat helyi gazdálkodóktól, illetve a tulajdonukban álló Trimag Kft.-től és Farm-95 Kft.-től vásárolta meg. A cég Hajdúnánáson részben napraforgót tárol majd az étolajgyártó kiskunfélegyházi NT Kft. számára, amelyben szintén az Agrofert csoport a tulajdonos. Emellett ott tárolják majd a környéken megvett további terményeket is, amelyekkel kereskedni kíván a társaság.

Mint ismert, az Agrofert Andrej Babis tulajdonában van, így az IKR Agrár Kft. is a cseh üzletember-politikus érdekeltségébe tartozik. A bábolnai cég tavaly több mint 86 milliárd forintos árbevételt ért el, amellyel a hazai agrárintegrátori piac második legnagyobb vállalatának tekinthető. A piacvezető szerepet a Csányi Sándor tulajdonában álló nádudvari KITE Zrt. tölti be, amely 247,5 milliárdos forgalmat bonyolított le 2016-ban.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 13. 13:29