Durva zivatarok csaphatnak le az országra: térképen mutatjuk, mi várható

Durva zivatarok csaphatnak le az országra: térképen mutatjuk, mi várható

agrarszektor.hu
A HungaroMet Zrt. az ország nagyobb részére, 12 vármegyére adott ki elsőfokú figyelmeztetést a zivatarveszély miatt. Mint írták, a déli óráktól a Dunától keletre, délután pedig az ország északnyugati határa közelében is előfordulhatnak zivatarok.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Május első vasárnapján általában sok napsütésre lehet számítani a fátyol-, illetve gomolyfelhők mellett, de a déli óráktól elsősorban a Dunától keletre - kiemelten a Tiszántúlon, Borsod, valamint a Bükk térségében - lehet számítani elszórtan zivatarok kialakulására, de délután néhány zivatar az északnyugati határ közelében is előfordulhat - olvasható a met.hu oldalán.

A HungaroMet Zrt. a zivatarveszély miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Pest és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyékre. Mint írták, a zivatarokat átmeneti viharos (~60-70 km/h) széllökés és kisebb méretű jég (< 2-3 cm) kísérheti. A késő esti órákra fokozatosan lecseng a zivatartevékenység, de északkeleten még hajnalban megdörrenhet az ég.

Forrás: HungaroMet Zrt.Forrás: HungaroMet Zrt.

Hétfőn napközben északkeleten néhol alakulhat ki zivatar. Estétől már inkább északnyugaton, valamint az északi határ közelében alakulhatnak ki zivatarok, amelyeket szélerősödés, kisebb méretű jég kísérhet. A hétfői napra ezért Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. A zivatarveszély miatt a HungaroMet Zrt. keddre az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?