Külföldön terjeszkedik Csányi óriáscége

Több külföldi érdekeltség megalapítását is tervezi a közeljövőben a Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató tulajdonában lévő nádudvari KITE Zrt. A hazai agrárintegrátori piacot vezető vállalat idén májusban indította be KITE d.o.o. nevű leányvállalatát a szerbiai Novi Sadon.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A KITE d.o.o. május elsejétől kezdte meg aktív működését - tájékoztatta az agrárszektor.hu-t a KITE Zrt. A nádudvari cég a leányvállalatot 2016-ban alapította meg a szerbiai Novi Sadon 18,813 millió forintos jegyzett tőkével.

A KITE Zrt. száz százalékos tulajdonában lévő szerbiai vállalat létrehozásának célja az üzemeltetést támogató, teljes körű háttér biztosítása a szerb mezőgazdasági termelők számára, illetve a legmodernebb technológiák bevezetése a szerb piacra - közölte a nádudvari vállalat. Az újvidéki cég látja el a John Deere és a JCB gépmárkák teljes körű szerbiai márkaképviseletét is.

A KITE Zrt. tájékoztatása szerint terveik között szerepel további külföldi érdekeltségek megnyitása is, de a pontos helyszínekről még egyeztetések folynak. Mérlegbeszámolóban szereplő adatok szerint a nádudvari cég KITE AGROM SRL néven a romániai Aradon is létrehozott egy leánycéget, amelyet 2,11 millió forintos jegyzett tőkével alapított meg.

Mint ismert, a Csányi-tulajdonú KITE Zrt. ma a magyar agrárintegrátori piacvezető vállalatának számít. A társaság 247,5 milliárd forintos árbevételt ért el 2016-ban, amely csaknem 3 százalékos növekedést jelentett a 240,6 milliárdos, 2015-ben realizált forgalomhoz képest.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 15. 12:02