Szupernövényekbe és szupertehenekbe fektet Bill Gates

agrarszektor.hu
A jelenleginél nagyobb teljesítményű növények és haszonállatok nemesítését támogatja a világ egyik leggazdagabb emberének tartott milliárdos üzletember, Bill Gates egyik alapítványa. A cél, hogy a kutatásokkal olyan "szupernövényeket" állítsanak elő, amelyek jobban tűrik a szélsőséges időjárási körülményeket, illetve például olyan "szuperteheneket" tenyésszenek ki, amelyek jóval több tejet adnak.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Összesen 174 millió dollárral tervezi támogatni a Bill & Melinda Gates Alapítvány és a brit fejlesztési minisztérium az új innovatív mezőgazdasági projekteket - írja a reuters.com. A projekt részeként több támogatott kutatást is terveznek. Ilyen például a nagyobb tejhozamú "szupertehenek" tenyésztése, vagy a jobb minőségű tojásokat termelő tyúkok szaporítása. A növénytermelésben pedig az a cél, hogy az aszályokat és betegségeket jobban tűrő "szupernövényeket" hozzanak létre.

Bill Gates

A Gates Alapítvány ezen kívül 40 millió dollárt fektet be olyan projektekbe, amelyek állategészségügyi vakcinák kifejlesztésével foglalkoznak, majd hozzáférhetővé teszik azokat a legszegényebb afrikai és dél-ázsiai kisüzemi gazdálkodók számára. Ennek egyik legfőbb oka, hogy az alacsony és közepes jövedelmű országokban 750 millió ember függ az állattenyésztéstől, és az ágazat a mezőgazdasági GDP 40 százalékát teszi ki globálisan. A támogatástól azt várják, hogy a beruházások akár 100 millió afrikai gazdálkodónak is segítséget nyújthatnak majd.Az állatállomány - amely magában foglalja a szarvasmarhákat, a juhokat és a kecskéket - a táplálkozás és a jövedelem forrása, valamint a családok számára hosszú távú vagyontárgy.

A haszonállatok egészségének és termelékenységének javítása fontos lehet a kiszolgáltatott gazdálkodók számára, akiket gyakran egy rossz termés tesz tönkre - mondta Bill Gates. A támogatástól azt várják, hogy a beruházások akár 100 millió afrikai gazdálkodónak is segítséget nyújthatnak majd.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?