Rekord! Brutális méretű szarvasgombát találtak Magyarországon

agrarszektor.hu
Egy több mint egy kilogrammos isztriai szarvasgombát találtak Baranya megye egyik erdejében. Az eddigi rekordot egy majdnem fele ekkora, 2016-ban megtalált 600 grammos példány tartotta, így a most megtalált óriás a Magyarországon valaha előkerült legnagyobb példánynak számít.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Egy 1040 grammos, azaz több mint egy kilogrammos isztriai szarvasgombát (Tuber magnatum) talált egy gombász Baranya megye egyik erdejében, amely így a Magyarországon valaha előkerült legnagyobb példány lett - írja közleményében az Agrárminisztérium. Az eddigi rekordot ugyanis egy 2016-ban megtalált 600 grammos óriás tartotta, amit a mostanihoz hasonlóan Baranya megyében találtak. Az abszolút magyar szarvasgombarekordot ugyanakkor egy 2014-ben talált, 1280 grammos nyári szarvasgomba tartja.

A világ legdrágább gombafajának számító isztriai szarvasgomba számára az idei év nemcsak rekord méreteket, hanem a bőséges olaszországi termésnek köszönhetően rekord alacsony árakat is eredményezett. A hosszú és meleg nyár a jelek szerint kedvezően hatott a mediterrán térségben elterjedtebb isztriai szarvasgomba számára Magyarországon is, melynek első példányait 1998-ban találták meg az országban és azóta is ritkaságnak számít.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?