Durva bozóttüzek pusztítottak az országban: több hektár mező leégett

MTI
Mintegy huszonöt hektárnyi száraz fű, gaz, erdő aljnövényzete és megműveletlen szőlő égett kedden Eger külterületén, a lángok két hétvégi házra is átterjedtek - közölte a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel. Veszprém megyében mintegy 60 hektáron égett le egy lápos, gépkocsival nehezen megközelíthető terület, a Pest megyei Vecsés határában pedig 20-25 hektáron égett az aljnövényzet.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Hevesi Katalin elmondta: az épületek egyike teljesen leégett, abból kerti gépeket mentettek ki a helyszínre riasztott egri hivatásos tűzoltók. Egy másik hétvégi ház tetőszerkezetének mintegy fele ugyancsak megsemmisült a lángokban. A helyszínen az oltást délutántól késő estig, összesen hat órán át, két járművel végezték, a munkát az erős szél nehezítette. Ezzel együtt Heves megyében kedden összesen húsznál több szabadtéri tűzesethez riasztották a katasztrófavédelem munkatársait, személyi sérülés sehol sem történt - tájékoztatott.

Közeleg az évkezdet egyik legjelentősebb agráreseménye, a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencia. Tudni akarja, hogyan juthat hozzá az idei agrártámogatásokhoz és mennyi támogatást igényelhet? Hogyan változik a minden gazdálkodót érintő hazai földügyi szabályozás? A legfontosabb támogatási, jogszabályi és piaci változásokról kaphat fontos szakmai és gyakorlati információkat a szakpolitika, a közigazgatás és az üzleti élet csúcsvezetőitől, illetve első számú döntéshozóitól a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencián.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) közlése szerint a nap folyamán a tűzoltókat az ország több térségében: Baranya, Heves, Pest, Somogy és Veszprém megyében is avar- és mezőtüzekhez riasztották. A Veszprém megyei Külsővat külterületén mintegy 60 hektáron égett le egy lápos, gépkocsival nehezen megközelíthető terület.

A Somogy megyei Kaposhomok közelében ugyancsak több hektáron, három területen égett az avar, a tűz lakóépületeket, pincéket is veszélyeztetett. A Heves megyei Atkár határában hat hektáron kapott lángra a nádas, bozótos, míg a Baranya megyei Vokány és Palkonya közötti területen mintegy 40 hektáron égett le a mező - ismertették.

Az OKF korábban jelezte: a Pest megyei Vecsés határában is 20-25 hektáron égett az aljnövényzet egy nádas, fás területen. A lángokat kísérő füst veszélyeztette az M0-s autóút forgalmát. 

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?