Elképesztő! A magyarok 900 forintért is megveszik a hazai kajszit

agrarszektor.hu
250 és 900 forint között mozog a magyar kajszi kilónkénti ára a szegedi Mars piacon - derül ki a délmagyar.hu oldaláról, akik a kínálatot vizsgálták a napokban. Mint írják hatalmas a kajszibarack-kínálat, a legméretesebb fajtát kilónként 400 forintért kínálják a piacon, 300 forintért lehet kapni a lekvárnak való kajszit, a legdrágább gyümölcsért pedig 900 forintot kérnek, és erre is van kereslet.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A legméretesebb kajszifajtát kilónként 400 forintért kínálják a szegedi Mars piacon - írja a délmagyar.hu-ra hivatkozva az Infostart. A lekvárnak való, esetleg túlérett fajtákat 300 forint körül lehet kapni, a legolcsóbb, még normálnak nevezhető kajszi pedig kilónként 250 forintba kerül. A piac legdrágább gyümölcsét 900 forintért mérték kilónként, de erre is akadt vevő. A Szegedi Zöldség és Gyümölcs Nagybani Piacon egyébként a magyar kajszit 300-350 forintért lehetett megvásárolni a napokban, és import már alig volt, a választékbővítő gyümölcs kilóját pedig 450-500 forintért adták.

A nyár egyik legfontosabb és legszínvonalasabb eseménye a Kelet-magyarországi Agrárfórum, amelyet augusztus 9-én rendez meg Hajdúböszörményben a Portfolio gazdasági portál. A konferencia napirendre veszi az agrárium legjelentősebb és legaktuálisabb témáit az ágazat csúcsvezetőinek és döntéshozóinak részvételével. Szó lesz a magyar agrárgazdaság agrárpolitikai célkitűzéseiről, a nagy horderejű földszabályozási változásokról, a nyereséges növénytermelés alapvető feltételeiről és az állattenyésztés előtt álló fejlesztési-piaci lehetőségekről. A konferencia a Hajdúsági Expó programsorozatába illeszkedik, amely a térség legnagyobb agrárkiállításával és gépshow-jával is várja az érdeklődőket. Az augusztus 9-i konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon most!

EZ IS ÉRDEKELHET
Magyarországban a kajszi termőterülete évről évre folyamatosan növekszik, az előzetes becslések alapján pedig idén 32 ezer tonna gyümölcsöt szedhetnek majd le a termelők. A korábbi évek átlagos hozama 24 tonna volt, tavaly ugyanakkor alig 10 ezer. A gyümölcs legjelentősebb termőtája Borsod-Abaúj-Zemplén megyében van, ahol csaknem 1500 hektár található. Nagyobb területek találhatók még Bács-Kiskun, Fejér, Pest és Tolna megyében. A magyar kajszi egyre keresettebb külföldön is, az elmúlt években 3,5 ezer tonna körüli volt a kivitel, zömmel Ausztriába és Németországba mentek a szállítmányok.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?