Hétvégi program: játékos erdőismeret és erdészsimogató a belvárosban

MTI
A magyarországi erdők értékeinek és érdekességeinek, valamint az erdész szakma izgalmainak és különlegességeinek bemutatására szervez kétnapos ingyenes rendezvényt az Agrárminisztérium kezdeményezésére az Országos Erdészeti Egyesület szeptember 20-21-re, a fővárosi Szabadság térre. Az MTI hírét szemléztük.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Szeptember harmadik hétvégéjén negyedik alkalommal kerül megrendezésre az Erdővarázs Családi Nap. A kétnapos rendezvényen erdőkről szóló ismeretterjesztő programok, interaktív feladatok, koncertek és idén először egy Tenyérvarázs nevű játék várja a kicsiket és nagyokat - közölték a szervezők. A kétnapos programon huszonkét állami erdőgazdaság lesz jelen, és tizenöt tematikus sátor mutatja be, mit illik és mit kell tudni Magyarország erdeiről. Az érdeklődők megismerhetik az erdők állat- és növényvilágát, gyümölcseit, terméseit, a különböző fafajokat. A szakemberek ezekben a sátrakban mutatják be egyebek mellett az erdők jelentős szerepét a klímavédelem szempontjából, a természetvédelem fontosságát és az erdőtüzek megelőzésének lehetőségeit.

Az V. kerületi Szabadság téri rendezvényen a gyerekeket számos játékos program várja. Bepillanthatnak az erdészek munkájába, és játékos formában megtanulhatják, mivel foglalkoznak a szakemberek az erdőkben az év különböző időszakaiban. Láthatják továbbá, hogyan működnek, és milyen munkákat végeznek el a különféle erdészeti gépek. Az állami erdőgazdaságok tettek egy ígéretet, hogy a rendezvény valamennyi résztvevője nevében elültetnek egy-egy fát, ezzel is gyarapítva hazánk erdeit.

Az Erdővarázs Családi Nap keretén belül bemutatkoznak az Erdei Vándortáborok is, a túrázás kedvelői pedig ötleteket kaphatnak a kirándulások szervezéséhez. A szervezők mindkét napra ingyenes koncertekkel készülnek, a fellépők között lesz a Kaláka, a Rutkai Bori Banda és Szalóki Ági.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?