Fény derült az epertitokra: ezért lehet ízetlen még a legpirosabb gyümölcs is

Fény derült az epertitokra: ezért lehet ízetlen még a legpirosabb gyümölcs is

agrarszektor.hu
A friss és ízletes magyar földieper a legjobb választás a családoknak a gyümölcsfogyasztásra, az elmúlt időszak időjárásának köszönhetően nagyon jó epertermés várható - mondta az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztéséért felelős államtitkára szombaton Budapesten, a Dunakorzón szervezett termelői vásáron. Hozzátette, a több ezer kilométerről külföldről érkező gyümölcsöt gyakran még zölden szedik le, a szamóca leszedés után viszont már nem termel cukrot, azaz pirosabb még lehet, de ízletesebb nem.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Feldman Zsolt, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat által szervezett pünkösdi eperpiacon hozzátette, több mint 550 profi termelő és több száz kisebb gazdálkodó 700-800 hektáron foglalkozik eperrel Magyarországon - írja közleményében az Agrárminisztérium. Évente 6000-8000 tonna földiepret termelnek, ennek 90 százalékát belföldön értékesítik. A pesti Dunaparton rendezett esemény célja, hogy arra bíztassa a fogyasztókat, keressék a közvetlenül a termelőtől származó friss, biztonságos, magyar termékeket és élelmiszereket. A hazai földieper jó minőségű, ízletes - hangsúlyozta az államtitkár, megjegyezve, hogy a több ezer kilométerről külföldről érkező gyümölcsöt gyakran még zölden szedik le, a szamóca leszedés után viszont már nem termel cukrot, azaz pirosabb még lehet, de ízletesebb nem.

Az Agrárminisztérium kiemelt figyelmet fordít a koronavírus terjedése miatt nehéz helyzetbe került magyar termelők megsegítésére, a kabinet számára fontos, hogy a termelők termékeiket biztonságosan, a lehető leghamarabb értékesíteni tudják. A Pünkösdi Eperpaic célja kettős. Egyrészt segíti a fővárosban élők friss eperhez jutását, másrészt segíti a termelőket, hogy termékeik a lehető leggyorsabban a fogyasztók asztalára kerülhessenek.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?