Nem lesz köszönet a hétvégi időjárásban: itt az előrejelzés

Nem lesz köszönet a hétvégi időjárásban: itt az előrejelzés

MTI
A hétvégén is sokfelé várható eső - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) országos, középtávú előrejelzéséből.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Pénteken az ország északkeleti, északi felében erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, szórványosan kialakulhat zápor, zivatar. A Dunántúl délnyugati, nyugati részén kevés felhőzetre és sok napsütésre lehet számítani, és kisebb a csapadék esélye is. Az Északi-középhegység és Észak-Alföld tágabb környezetében megélénkül a szél. Intenzívebb záporok, zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is előfordulhatnak. A leghidegebb órákban 10-17 Celsius-fok lesz. Napközben 24-29 fokig melegszik a levegő.

Szombaton a többórás napsütés mellett erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés. Főleg délutántól várható többfelé helyi zápor, zivatar, helyenként felhőszakadással, jégesővel. Zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek. A minimumhőmérséklet 14-19, a maximumhőmérséklet 26-31 fok között alakul.

Vasárnap az erőteljes gomolyfelhő-képződés hatására egyre inkább összefüggő felhőtakaró alakulhat ki. Sokfelé várható zápor, zivatar. A nap bármely szakában kialakulhat csapadék. Zivatarban erős, esetleg viharos lökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb hőmérséklet 15-20, a legmagasabb hőmérséklet többnyire 22-28 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?