Nem viccel az időjárás: rengeteg esővel és jéggel csap le a vihar az országra

Nem viccel az időjárás: rengeteg esővel és jéggel csap le a vihar az országra

MTI
Szerdára is országszerte figyelmeztetéseket adott ki zivatarveszély, felhőszakadás és a tartós eső veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésük szerint zivatarveszély miatt Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyére másodfokú, a többi területre elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. A 24 óra alatt várható jelentős mennyiségű eső miatt Baranya, Bács-Kiskun, Somogy és Tolna megyére másodfokú, Budapestre, Pest, Csongrád-Csanád, Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok, Veszprém, és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

December 3-4-én rendezi meg a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít. Az esemény egyedülálló módon nyújt átfogó információkat az agrárgazdaság helyzetéről, és ad prognózisokat a támogatási, a finanszírozási, a piaci és az üzleti lehetőségekről. A konferencia napirendre veszi az ágazati szereplőit érintő legforróbb témákat és legfontosabb szabályozási változásokat is. A rendezvény az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt, illetve lehetőséget biztosít a networkingre és a kapcsolatépítésre is. Ne hagyja ki a siófoki Agrárszektor Konferenciát december 3-4-én!

Továbbá a felhőszakadás, vagyis a rövid idő alatt várható sok csapadék miatt is elsőfokú figyelmeztetéseket jeleztek a fővárosra, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére. Ahogy írták: szerdán a zivatarok mellett egyre inkább kiadós esőbe vált át a csapadék, tartós eső leginkább délnyugaton és délen várható. Ezeken a területeken 30-70 milliméter, de lokálisan akár 80-100 milliméter, vagy ezt meghaladó csapadék is összegyűlhet 24 óra leforgása alatt.

Az előrejelzés szerint szerdán a leghidegebb órákban 14-20 Celsius-fok esz. Napközben a Dunántúlon 19-25, a Dunától keletre 26-31 fokig melegszik a levegő.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?