Zöld utat kapott egy új gombaölő szer Ausztráliában: ennek sok gazda fog örülni

Zöld utat kapott egy új gombaölő szer Ausztráliában: ennek sok gazda fog örülni

A londoni székhelyű Eden Research PLC bejelentette, hogy engedélyt kaptak az általuk kifejlesztett fenntartható módon készített, bio-gombairtó értékesítésére Ausztráliában. A Novellus néven forgalomba kerülő gombaölő szer különösen hatásos a szőlő egyik legjelentősebb kórokozója, a botritisz ellen.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Zöld utat kapott az Eden Research PLC, hogy Ausztráliában is forgalmazhassa azt a bio-gombaölő szert, amelyet kifejezetten a szőlő egyik legkomolyabb károsítója, a botritisz (Botrytis cinereal) ellen hoztak létre. Az ausztrál piacon Novellus néven megjelenő szer teljesen természetes hatóanyagokból készült, hozzájárul a fenntartható növénytermesztés és zéró szermaradék-értékkel rendelkezik, írta meg a Proactive Investors.

A döntés hátterében az állt, hogy Ausztrália, a világ legnagyobb bortermelő országa is elkezdte kivezetni a hagyományos vegyi növényvédő szereket, vagyis az Eden Research terméke az ezáltal keletkezett rést hivatott betölteni, fenntartható és organikus módon. A szer már 11 másik országban rendelkezik forgalmazási engedéllyel, köztük a legnagyobb bortermelő nemzetekkel. Az Európában és Afrikában Mevalone néven ismert szert Ausztráliában az Eden Research kereskedelmi partnere, a Sipcam fogja forgalmazni. Sean Smith, az Eden Research vezérigazgatója közleményében kijelentette, hogy az ausztrál engedély azt jelenti számukra, hogy tovább bővíthetik a területi lefedettségüket és az ügyfélkörüket, amelynek során alig várják, hogy szélesítsék az együttműködésüket a Sipcammel.

Az Eden Research szerint az általuk kifejlesztett bio-gombaölő nagy népszerűségnek örvend a gazdák körében, mivel nagy hatékonyságú, és nem marad utána semmi maradvány a növényekben, vagy a talajban. Ezzel nemcsak a termelők, de a fogyasztók magasabb igényeit is kielégíti. A vállalkozás azt is megjegyezte, hogy az ausztrál borágazat az ország gazdaságának egyik jelentős szereplője, amely a 2019-es év során mintegy 45,5 milliárd dollárral járult hozzá az ország GDP-jéhez. Sean Smith, az Eden Research vezérigazgatója elmondta, hogy számításaik szerint a Novellus jelentős mértékben és fenntartható módon fog hozzájárulni az ágazat további növekedéséhez.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 21. 05:58