Szabadalommal védett technológiát vásárolt a nagy növényvédőszer-gyártó cég

Szabadalommal védett technológiát vásárolt a nagy növényvédőszer-gyártó cég

agrarszektor.hu
Felvásárolta a BASF az L-glufozinát-ammónium, szabadalommal védett technológiát az AgriMetis-től. A BASF, ennek révén a jövőben új eszközzel veheti fel a harcot az ellenálló gyomnövényekkel szemben, ami tovább erősíti versenyképes helyzetét a növényvédelmi ágazatban.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A BASF felvásárolta az L-glufozinát-ammónium szabadalommal védett Glu-L technológiát az AgriMetis-től. E vállalat vezető szerepet tölt be a növényvédelem biotechnológiai innovációs fejlesztésének területén, és a BASF Mezőgazdasági Megoldások divíziója ezzel a tökéletesített technológiával még hatékonyabb terméket kínálhat ügyfeleinek a nem kívánt gyomok elleni védekezéshez, olvasható a társaság közleményében.

December 3-4-én rendezi meg a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít. Az esemény egyedülálló módon nyújt átfogó információkat az agrárgazdaság helyzetéről, és ad prognózisokat a támogatási, a finanszírozási, a piaci és az üzleti lehetőségekről. A konferencia napirendre veszi az ágazati szereplőit érintő legforróbb témákat és legfontosabb szabályozási változásokat is. 

A növényvédelem és a vetőmagok globális piaca a lakosság számával együtt növekszik, és egyre fontosabbá válik a természeti erőforrások megőrzése, valamint a fogyasztók átláthatóságra és élelmiszer-biztonságra vonatkozó igényeinek kielégítése. A Glu-L mindezekhez jelentős mértékben hozzájárul. A mai glufozinát termékek aktív L-glufozinát-ammóniumból és inaktív D-glufozinát-ammóniumból állnak. Az új technológia segítségével ez utóbbi alakul át aktív L-glufozinát-ammóniummá, vagyis az új termék ennek köszönhetően jóval hatékonyabb lesz.

A gyomirtás hatékonysága legalább azonos szintű a jelenleg kereskedelmi forgalomban kapható glufozinát termékekével, a termelők pedig akár 50%-kal is csökkenthetik a kijuttatott növényvédőszerek szükséges mennyiségét. Ez a változás a termelők és az ágazat számára egyaránt jelentősen csökkenti majd a működési költségeket, így a termék kijuttatása és alkalmazása még fenntarthatóbbá válik, a jelenlegi megoldásokhoz képest. A BASF az új technológiára vonatkozó átfogó szabadalmi oltalom jóvoltából a következő évekre megszilárdította versenyhelyzetét a piacon. Az új termék jelenleg bejegyzés alatt áll az Egyesült Államokban, ahol várhatóan a következő években kerül majd piacra. A szer a tervek szerint más régiókban is hamarosan kereskedelmi forgalomba kerülhet majd.

Ez a lépés lehetővé teszi számunkra, hogy továbbfejlesszük glufozinát-ammónium-portfóliónkat. Ez igen fontos a jövőnk szempontjából, ugyanis ügyfeleinknek a lehető legjobb támogatást kívánjuk nyújtani az egyre gyorsabban kialakuló ellenálló gyomokkal szembeni küzdelemben

- nyilatkozta Vincent Gros, a BASF Mezőgazdasági Megoldások elnöke.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?