Óriási segítség érkezett a magyarországi szőlőültetvény-telepítőknek

Óriási segítség érkezett a magyarországi szőlőültetvény-telepítőknek

agrarszektor.hu
A beérkezett szőlőiskolai leltárjelentések, valamint a törzsültetvények, standard ültetvények szemléin felvett információk alapján a Nébih frissítette a "Szőlőiskolai szaporítások" és a "Szőlő szaporítóanyag-termő ültetvények" című áttekintő táblázatokat.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A táblázatokban azoknak a partnereknek a 2020-as szaporítási évre vonatkozó összesített adatai találhatók, akik hozzájárultak a közzétételhez - olvasható a Nébih közleményében. Az összesítések mennyiségi adatokat nem tartalmaznak. A fajtákat, a klónokat és a termelőket ABC sorrendben, nem az előállítási volumen sorrendjében mutatják. A szőlőiskolai szaporítások adatbázis 81 vállalkozás, míg a szőlő szaporítóanyag-termő ültetvény összesítés 128 termelő vállalkozás adatait foglalja össze. A szőlőiskolai termékek nagy részét az oltványok adják, sok fajta-alany kombinációval, míg az alany nélkül felsorolt nemes fajták és klónok sajátgyökerű szaporításokat jelentenek, hasonlóan a külön összesített aranyvessző szaporításokhoz.

A szőlő szaporítóanyag-termő ültetvény összesítés a 2020-ban a szaporítóanyag felügyelők által szemlézett törzsültetvények (prebázis, bázis és certifikált kategóriában), valamint az éves bejelentési kötelezettséggel bíró standard ültetvények fajtáit, klónjait egyaránt tartalmazza. Ezek a növényállományok szaporító alapanyagokat termelnek, amelyeket ültetési anyagok előállítása során használnak fel.

Az adatbázisok közzétételével az árutermő szőlőültetvény telepítőknek és a fajták szaporítóanyagai iránt érdeklődőknek szeretnénk segítséget nyújtani az ültetési anyagok kereséséhez, a szaporítóanyag termelőknek és a forgalmazóknak pedig partnerkapcsolataik fejlesztéséhez. Mindkét táblázat a 2020-as állapotot mutatja és az alábbi linken érhető el: https://portal.nebih.gov.hu/adatbazisok-noveny

 

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?