Kettészakad az ország hétvégére: zivatarok és kánikula is borzolhatják a kedélyeket

Kettészakad az ország hétvégére: zivatarok és kánikula is borzolhatják a kedélyeket

MTI
Az ország egy részére záporok, zivatarok nyomán felfrissül a levegő és pár fokkal mérséklődik a meleg, de délkeleten még akár 38 Celsius-fokig is emelkedhet a hőmérséklet a hétvégén - derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Pénteken sok lesz a napsütés. Az ország döntő részén nem várható csapadék, de a Dunántúl északnyugati, nyugati részein, illetve esetleg az Északi-középhegység térségében kialakulhat néhol zápor, zivatar. A légmozgás méréskelt lesz, szélerősödés csak zivatarok környezetében lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet 12 és 22, a legmagasabb hőmérséklet 32 és 36 fok között várható.

Szombaton az ország északi felén a többórás napsütés mellett többfelé alakulhat ki zápor, zivatar. Néhol heves zivatar is lehet felhőszakadással, jégesővel. Délen sok napsütésre van kilátás, kevesebb lesz a gomolyfelhő, és csak helyenként fordul elő csapadék. A szél élénk, helyenként erős, zivatarok környezetében viharos lehet. A hajnali 16-23 fokról délutánra 27-37 fok közé emelkedik a hőmérséklet, a Dél-Alföldön lesz a legmelegebb, északnyugaton a hűvösebb.

Vasárnap, augusztus elsején is több órára kisüt a nap, de ekkor is több helyen várható zápor, zivatar. Helyenként heves zivatar is kialakulhat felhőszakadás és jégeső kíséretében. Északnyugaton, északon a legnagyobb, délkeleten a legkisebb a csapadék esélye. Nagy területen lesz erős, a Dunántúlon, illetve zivatarok környezetében akár viharos is a szél. A minimumhőmérséklet 16-22, a maximumhőmérséklet 27-38 fok között valószínű, délkeleten lesz a legmelegebb, északnyugaton, nyugaton a hűvösebb - olvasható az előrejelzésben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?