Országos hálózat kiépítésébe kezdett a Biokontroll Hungária

Országos hálózat kiépítésébe kezdett a Biokontroll Hungária

agrarszektor.hu
Vidéki hálózata első tagjaként november 5-én, a Hősök tere 12. alatt megnyitotta nyíregyházi kirendeltségét a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. A magyar tulajdonú, biogazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezet feltett szándéka, hogy a következő években országos irodahálózat kiépítésével még közelebb kerüljön a termelőkhöz.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Mint azt dr. Roszík Péter ügyvezető kifejtette, a helyszínválasztás nem véletlen, a hazai biotermelés jelentős hányada összpontosul az új iroda vonzáskörzetében. Az új egység nemcsak bázisául szolgál a szervezet környékbeli kollégáinak, de támogató- és tudásközpontként, oktatási helyszínként is működik a biogazdálkodással foglalkozók, vagy ez iránt érdeklődők számára. A hálózat további tagjairól még nem született döntés, elsőként a gyakorlatban szeretnék tesztelni a lehetőség fogadtatását - írja közleményében a  Biokontroll Hungária.

A Biokontroll már 25 éve dolgozik a fenntartható és környezetbarát élelmiszertermelés hazai térhódításáért. Munkánk során törekszünk arra, hogy a mezőgazdasági szereplőket naprakész szakmai és pályázati programokkal ösztönözzük a fenntartható gazdálkodásra. Így ma a gazdasági, jogi és piaci környezet is kiemelkedően kedvez az ökológiai gazdálkodás lendületes terjedésének. Ezzel összhangban nő a gazdák, a hazai termelők, feldolgozók érdeklődése is, egyre többen keresnek meg minket, fontolgatják az átállást. A Biokontroll pedig nemcsak humán és technikai kapacitásait fejleszti ennek megfelelően, hanem a nyíregyházi irodával megkezdte országos fiókhálózatának kiépítését is. A biogazdálkodás az előttünk álló évtized egyik legfontosabb nemzetgazdasági érdeke, amely nem valósulhat meg a megfelelő, fizikai hozzáférési pontok kiépítése nélkül

 ‒ mutatott rá a járványhelyzet miatt szűkkörű eseményen tartott beszédében dr. Roszík Péter címzetes egyetemi docens, a szervezet vezetője.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?