Nagyot fordul a világ szerdától: teljesen megváltoznak a mindennapok

Nagyot fordul a világ szerdától: teljesen megváltoznak a mindennapok

agrarszektor.hu
Kedden veszi kezdetét a csillagászati tél, így szerdától már hosszabbak lesznek a nappalok. A friss előrejelzések szerint a hőmérsékleti értékek is igazodnak az évszakhoz, kemény fagyokkal telhetnek a következő reggelek.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Idén december 21-ére, keddre esik a téli napforduló - írja az Időkép. Ezen a napon jön el az a pillanat, amikor a Föld forgástengelye a legnagyobb mértékben hajlik el a Nap sugaraitól. A Nap a látszólagos évi járása során a téli napfordulóig az északi féltekén északról délre, majd ezt követően délről észak felé halad az égbolton. Így ez a dátum az év leghosszabb éjszakáját adja, kezdetét veszi a csillagászati tél, szerdán már pár másodperccel hosszabb lesz a nappal.

Helyi idő szerint a fővárosban 7:28-kor kel és 15:55-kor nyugszik a Nap, ennél azonban reggel sokkal korábban, este pedig tovább van világos. (Az ország legkeletibb pontjára ennél 16 perccel korábbi, legnyugatabbra pedig 12 perccel későbbi időpontok vonatkoznak.) Érdekesség, hogy a legrövidebb éjszaka dátuma nem esik egybe a legkésőbbi napkelte és a legkorábbi napnyugta dátumaiva, az év legkésőbbi napkeltéje december 31-én esedékes.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?