Csak így lehet igazán nagy sikereket elérni a magyar agráriumban: kiderült a titok

Csak így lehet igazán nagy sikereket elérni a magyar agráriumban: kiderült a titok

agrarszektor.hu
Közel 9000 hektáron gazdálkodik Magyarország egyik legnagyobb borsóvetőmag-előállító cége a Mezőfalvai Zrt. Egyik legfontosabb célkitűzésük a fenntartható mezőgazdaság megvalósítása, illetve a folyamatos fejlesztés, hiszen a jövőt a tudásalapú innovatív megoldások jelentik. A cég igazgatója, Zászlós Tibor úgy vallja, tudás, megfelelő szakmai ismeretanyag, tapasztalat és szakmai alázat nélkül soha nincs eredmény. A Portfolio Csoport idén is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, 2021-ben a Portfolio Agrárgazdaságért díjat Zászlós Tibor, a Mezőfalvai Zrt. igazgatója kapta.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Mezőfalvai Zrt. közel 9000 hektáron gazdálkodik, a cég fő tevékenységei közé tartozik a növénytermesztés, emellett az egyik legnagyobb borsóvetőmag-előállítók Magyarországon. Széles körben folytatnak állattenyésztést is, tejelő és húsmarha-állománnyal is rendelkeznek. 

A cég fő célkitűzése és egyben hitvallása évek óta a fenntarható mezőgazdasági elemek megvalósítása. Mi voltunk, és mi vagyunk a vízmegőrző talajművelés egyik szószólói és végrehajtói, hiszen ebben a hektikus időjárásban, amit az elmúlt években tapasztalunk, ez a legfontosabb dolgok egyike

 - hangsúlyozta Zászlós Tibor. Hozzátette, számtalan iskolával és egyetemmel vannak kapcsolatban, így a diákok és a hallgatók gyakran járnak a céghez tanulni, illetve a legfontosabb ismereteket elsajátítani. A szakember szerint a fenntarthatóság, és a meglévő értékek megőrzése, mindenképpen fontos feladat kell, hogy legyen a következő nemzedéknek is. 

A mezőgazdálkodás nem csak szakma, nem csupán hivatás, ez életforma.  

Zászlós Tibor kiemelte, nyilvánvaló, hogy egy ekkora cég fejlesztés nélkül nem élhet meg, a jövőt ugyanis a tudásalapú innovatív megoldások jelentik. Ezért is egyértelmű, hogy a cég jövőbeni tevékenységének részét kell, hogy képezze a precíziós gazdálkodás, az automatizálás, illetve a mesterséges intelligencia is. 

Az, hogy jelenleg is egy nagy cégnek tudunk minőségi vetőmagot előállítni, és ezáltal a világ minden táján eljutunk a piacokra, mindez azt jelenti hogy nagyon szigorú szabványoknak kell megfelelnünk. Ehhez tudásra, megfelelő szakmai ismeretanyagra, tapasztalatra, valamint szakmai alázatra van szükség, mert ezek nélkül soha nincs eredmény.  

A Portfolio Csoport a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket idén is a Portfolio Agrárdíjakkal jutalmazta. 2021-ben a Portfolio Agrárgazdaságért díjat Zászlós Tibor, a Mezőfalvai Zrt. igazgatója vehette át. A többi díjazottról itt találhatóak bővebb információk:

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

Címlapkép forrása: Portfolio

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 17. 10:03