Brutális faggyal tér vissza a tél az országba: térképen mutatjuk, hol, hány fok várható

Brutális faggyal tér vissza a tél az országba: térképen mutatjuk, hol, hány fok várható

agrarszektor.hu
Hidegfront tör be az országba szerdán, estétől a Dunántúlon, majd csütörtök hajnalban több helyen is várható eső, havas eső, hó. Csütörtökön elvonul a csapadék, a hideg azonban megmarad, péntek hajnalban helyenként -10, a fagyzugos területeken pedig akár -12 fok is lehet.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Véget ér a januári kora tavasz, szerdán északnyugat felől erős hidegfront érkezik - írja az Időkép. A front vonulását sokfelé kíséri eső, zápor. Szerda estétől a Dunántúlon, majd csütörtök hajnalban a középső és helyenként a keleti tájakon is havas eső, átmeneti havazás válthatja az esőt, de inkább csak a Mecsekben és a Bakonyban alalulhat ki pár centis hótakaró.

Csütörtökön elvonul a csapadék, többfelé erős, a Dunántúl északi felén helyenként viharos északnyugati széllel érkezik a hidegebb levegő, napközben már csak 4-8 fokra van kilátás. Északnyugat felől csökken, felszakadozik a felhőzet, estére a legtöbb helyen kiderül az ég.

 

Forrás: Időkép

Péntek hajnalra mindenhol lecsendesedik a szél, a derült ég alatt -4 és -10 fok közé hűl le a levegő, sőt egy-két fagyzugos északi völgyben -11, -12 fok is lehet. Napközben országszerte szikrázóan napos időre készülhetünk, ennek ellenére csak -1 és +4 fok közé melegszik a levegő. Szombaton főként az ország keleti felére érkezhet vegyes halmazállapotú csapadék, ezúttal havazásra is van esély.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?