Leállás a Bayer-nél: súlyos gondok merültek fel a népszerű gyomirtó körül

Leállás a Bayer-nél: súlyos gondok merültek fel a népszerű gyomirtó körül

agrarszektor.hu
A cég egyik beszállítójának technikai problémái miatt leállt a Bayer növényvédőszer- és vetőmaggyártó vállalat glifozáttartalmú gyomirtójának termelése. A Bayer vis maiornak nyilvánította az esetet, és tájékoztatásuk szerint hónap múlva állhat helyre a termelés.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Leállt a Bayer széles körben használt glifozáttartalmú gyomirtójának termelése, miután komoly technikai problémákba ütközött a szer egyik összetevőjének beszállítója, ráadásul a gyártási gondok a Bayer saját glifozáttartalmú márkáinak, például a Roundupnak vagy a RangerPronak a házon belüli gyártását is érintik - írja a Reuters-re hivatkozva a Világgazdaság. A Bayer a napokban figyelmeztette a glifozátot használó ipari vásárlókat a szállítási problémára, és vis maiornak nyilvánította az esetet.

A cég tájékoztatása szeirnt a beszállító "mechanikai meghibásodása" részben a világméretű járvány miatt kialakult, a globális növényvédőszer-piacokon tapasztalható szűkös ellátási helyzet miatt történt. A beszállító folyamatosan dolgozik a termelés helyreállításán, a "javítás" körülbelül három hónapot vehet igénybe.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?