Ez fájni fog az orosz gazdáknak: súlyos döntést hozott a nagy gabonakereskedő cég

Ez fájni fog az orosz gazdáknak: súlyos döntést hozott a nagy gabonakereskedő cég

MTI
Újabb nagy agrárcég jelentette be, hogy leállítja az oroszországi befektetéseit az orosz-ukrán háború miatt. A Cargill 1991 óta van jelen Oroszországban. Hasonló lépést jelentett be a világ egyik legnagyobb növényvédőszer-gyártója is.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Nagy bejelentést tett hétfőn a Cargill. Az amerikai gabonakereskedő, élelmiszer- és takarmányipari cég azt közölte, hogy az orosz-ukrán háború miatt leállítja oroszországi befektetéseit, de ottani vállalkozásai továbbra is működnek. A Cargill 1991 óta van jelen az orosz piacon, gabonát és napraforgómagot exportál, növényi olajokat és zsírokat, melaszt, keményítőtermékeket és egyéb élelmiszer-összetevőket, valamint takarmányt gyárt és ezekkel kereskedik.

Az Ukrajna elleni orosz invázióra válaszul a Bayer leállított minden olyan kiadást Oroszországban és Fehéroroszországban, amelyek nem az egészségügy és a mezőgazdaság alapvető termékeihez kapcsolódnak. Ahogy a vállalat közleményében olvasható, a két országban felfüggesztettek minden hirdetési és egyéb promóciós tevékenységet, határozatlan időre leállították a befektetési projekjeiket, és nem keresnek új üzleti lehetőségeket sem.

Az orosz-ukrán háború miatt egyre több és több agrárvállalkozás dönt úgy, hogy vagy felfüggeszti oroszországi tevékenységét, vagy teljesen ki is vonul az országból. Múlt héten a nagy mezőgépgyártó és forgalmazó John Deere és a tejipari technológiai cég, a Lely jelentettek be ilyen irányú lépéseket, ahogy arról az Agrárszektor is beszámolt.

EZ IS ÉRDEKELHET

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?